De consumentenbond heeft in april 2020 honderden e-bikes getest. In deze test is de Solero EVO 9 als beste Pegasus naar voren gekomen. Met een richtprijs van €3,100,- is de fiets bovendien de beste in zijn prijs.

Hieronder kun je meer lezen over de beoordeling van de Solero EVO 9. Ook als merk is Pegasus onderzocht. Hierin blijkt dat 71% van de mensen zeer tevreden zijn met hun Pegasusfiets! Dit percentage is de eennaarbeste score, boven merken als Gazelle, Batavus en Sparta. Als merk krijgt Pegasus een hele mooi 8.5 als rapportcijfer.

Alle resultaten op een rij

De Solero EVO 9 is beoordeeld op elektrische ondersteuning, actieradius, motorgeluid, bediening & display en uitrusting.

Actieradius
Cijfer: 8,9

Motor
Cijfer: 7,8

Motorstilheid
Cijfer: 9,2

8,1

De Solero EVO 9: een sterke e-bike met een stijf frame

De Solero EVO 9 is op alle punten met ruime cijfers door de test gekomen. Sterker nog: er is geen enkele fiets die boven de 8.0 gescoord heeft met een lagere of gelijke richtingprijs dan de Solero EVO 9!

De Consumentenbond is vooral te spreken over de kracht van de accu. De actieradius bepaalt hoe lang je op een volle accu kan rijden. Dit onderdeel werd door de testers met een fraaie 8.9 beoordeeld. Die lange afstanden zul je ook in de hoogst mogelijke comfort afleggen, want ook hier krijgt de Solero EVO 9 een hoog cijfer.

Het afneembare display wordt benoemd als een fijne toevoeging, die bovendien een extra vorm van veiligheid brengt. Het meenemen van de display maakt de fiets namelijk een stuk minder aantrekkelijk voor dieven.

Ravenna en Solero populair

Naast de Solero EVO 9 testte de Consumentenbond nog een aantal modellen van Pegasus. Hierbij waren de modellen Solero en Ravenna erg populair. De Ravenna EVO 5 Belt (eerder al hoog beoordeeld door de Telegraaf) werd net als de EVO 9 beoordeeld met een 8,1. De Ook de Ravenna Solero E8 Sport en verschillendere alternatieve modellen van de Solero EVO 9 en de Ravenna EVO 5 scoorde hoog.

Kracht en comfort

Kortom, de test van de Consumentenbond onderstreept de combinatie van kracht en comfort waar Pegasus naar streeft. Een conclusie die eerder ook werd getrokken door de Telegraaf, toen zij de Ravenna EVO 5 testte.

Lees meer over de Solero EVO 9 en vraag een proefrit aan bij een dealer in de buurt.

Andere Solero modellen

Solero SL Disc

vanaf € 849,00
dames sportief dames sportief dames lage instap dames lage instap heren heren
Kies jouw frametype
dames sportief
dames lage instap
heren