Het regent, het is te ver weg en ik heb geen tijd. Dit zijn slechts drie van de vele redenen die mensen gebruiken om niet de fiets te pakken. En dat terwijl fietsen zo gezond voor je is! Daarom hebben wij 5 redenen opgesomd waarom jij, je vriend of vriendin of je kinderen toch echt beter de fiets kunnen nemen in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Kunnen we jou hiermee overtuigen?

1. Fietsen maakt gelukkig

Uit onderzoek van de Clemson University in de Verenigde Staten blijft dat fietser gelukkiger zijn dan andere weggebruikers. Dit komt volgens de onderzoekers onder andere omdat fietsen een bewuste keuze is. Fietser zijn bewust van hun gezonde, sportieve keuze en dat maakt gelukkig. Daarnaast zorgt ook de beweging, frisse lucht en de grote mate van vrijheid de fietser een positiever gevoel. Blijf je toch met de auto naar je werk gaan? Dan moet je volgens economen in Zwitserland 40% meer verdienen om net zo tevreden te zijn als je fietsende collega. 

2. Fietsen is gezond 

Dat fietsen goed is voor je conditie, weten we allemaal wel. Maar wist jij ook dat je tijdens het fietsen meer Vitamine D binnen krijgt? Niet alleen van de zon, maar ook van de frisse lucht die je inademt. Daarnaast kun je door regelmatig langere afstanden te fietsen de ziekte diabetes type 2 terugdraaien en zal je minder last hebben van stress. Want door te fietsen ontspant zowel je lichaam als geest! 

3. Fietsen is sneller

Dit is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van de afstand. Maar op de fiets kun je veel makkelijker binnendoor weggetjes nemen waar je met de auto niet in mag of kan. Ook vermijd je door te fietsen lange files en is het makkelijker om stoplichten te vermijden. Is de afstand naar je werk toch aardig groot, koop dan een elektrische fiets. Met de e-bikes ga je harder dan met een gewone fiets, en ben je wel in beweging. 

4. Fietsen is goed voor het milieu

Dat fietsen beter voor het milieu is bij iedereen bekend. Bedenk daarom voordat je in de auto stapt of je het ritje ook met de fiets kunt maken. Want als iedereen elke dag de auto een keer inruilt voor de fiets dan maken we grote stappen. Dus ga je boodschappen doen? Laat de auto staan en pak bijvoorbeeld deze handige stadsfiets met voorrek.

5. Fietsen is goedkoop

Het lijkt misschien een grote aanschaf als je naar de nieuwste fietsen op onze website kijkt. Maar fietsen is natuurlijk in vergelijking met een auto of jaarkaart van de NS erg goedkoop. Daarnaast heb je weinig kosten aan onderhoud en weinig tot geen last van andere kosten zoals parkeergeld en benzine tanken. Blijft het aanschaffen van een fiets toch een te grote uitgave? Vraag dan je werkgever of hij wilt helpen bij de financiering van een fiets. Het is voor hem waarschijnlijk ook goedkoper als je met de fiets naar het werk komt en hij krijgt er een gezonde werknemer voor terug!

Terug naar overzicht