In onze vorige blog gaven we je tips voor de perfecte fietsvakantie. Wij raakten er helemaal van in de vakantiemodus en daarom kan een blog over de mooiste fietsbestemmingen niet achterblijven.

De Kaapse wijnlanden: Stellenbosch, Zuid-Afrika
We trappen af met Stellenbosch, vlakbij Kaapstad. Stellenbosch is hét wijngebied van Zuid-Afrika. Kijk maar eens in het wijnschap van je supermarkt, grote kans dat je al snel wijn uit Stellenbosch ziet staan. Deze prachtige streek leent zich voor een fantastische fietsvakantie. Fiets door de wijngaarden en maak een tussenstop voor een heerlijke wijnproeverij bij een lokale wijnboer (niet te vaak ;) )

Het Gardameer in Italië
De omgeving rondom het Gardameer biedt fietsroutes voor iedereen. Zo beklim je bijvoorbeeld de bekende berg Monte Baldo voor een pittige route, of fiets je in de mooie gletsjerdalen van Alto Adige en Trento, met geasfalteerde en vrijwel autoloze wegen. Terwijl je vanuit de bergen afdaalt naar de oevers van het Gardameer kom je door de mooiste bergdorpjes, pittoreske wijnstadjes, eindeloze fruitboomgaarden terwijl je in je ooghoek het azuurblauwe Gardameer ziet liggen. Klinkt goed toch? Wij zijn in ieder geval alvast onze koffers aan het inpakken.

Het Atlasgebergte in Marokko
Het Atlasgebergte in Marokko is al jaren een populaire fietsvakantie-bestemming. En terecht, als je het ons vraagt. Het ruige gebied met spectaculaire uitzichten vraagt er gewoon om om per fiets bewonderd te worden. Ben je wel in voor een sportieve uitdaging? Klim dan per fiets naar de top van de de Djebel Toubkal, de hoogste berg in het Atlasgebergte. Liever wat rustiger aan? Kies dan voor de prachtige fietsroute door de Dadèsvallei.

Noorwegen, de Lofoten eilanden
Onze bovenburen hebben waanzinnige gebieden om per fiets te ontdekken. De onwaarschijnlijk mooie Lofoten eilanden bijvoorbeeld: steile bergen, fjorden, vredige strandjes, ruige rotspieken, na elke bocht een heel nieuw berglandschap. Niet voor niets zijn de Lofoten voor veel mensen het absolute hoogtepunt van Noorwegen. 'De schoonheid van deze eilanden is simpelweg niet te bevatten' aldus de Lonely Planet, en daar hebben wij eigenlijk niks aan toe te voegen.

Fietsen op Cuba
Havana ooh na-na, half of my heart is in Havana ooh na-na. Parelwitte stranden, kleurrijke straatjes, oldtimers, swingende muziek en vriendelijke mensen: dat is Cuba. Ontdek de steden Havana, Trinidad en Viñales en relax op één van de Bounty-strandjes die dit Caribische eiland rijk is. Per fiets? Ja, per fiets!

Liever lekker weg in eigen land?
Mogelijkheden genoeg! Wat dacht je van de Elfstedentocht per fiets? Of fietsen door de bossen van de Hoge Veluwe? Of bezoek het Venetië van het Noorden: Giethoorn, en combineer dit met een fietstocht door Nationaal Park Dwingelderveld.

Fijne vakantie!

Terug naar overzicht