Dit jaar heeft Kieskeurig.nl voor het eerst een duurtest georganiseerd: fanatieke fietsers hebben de Siena E7F Plus voor een aantal maanden kunnen uitproberen.

Tijdens recreatieve fietstochten door het hele land, maar ook voor woon-werkverkeer: zo kom je er echt achter hoe een e-bike rijdt. Tijdens de test zijn er 20 ritten gemaakt, in totaal 726 kilometer. Hoofdcategorieen waar de fiets op beoordeeld is, zijn gebruiksvriendelijkheid, prestaties, fietscomfort en design & afwerking. Een van de testers zegt over deze fiets: ''Een heerlijke, veilige allround-fiets!''

Alle resultaten op een rij

De testers beoordeelden de elektrische fietsen op verschillende onderdelen. Hieronder de scores van de Siena E7 Plus.

Zithouding
Cijfer: ++

Stijfheid frame
Cijfer: ++

Bediening
Cijfer: ++

9,0

Pluspunten van de Siena E7F Plus zijn de lage instap, zuinig energieverbruik en fietsen voelt licht. De e-bike heeft een fijn zadel en een goede instap. Ook zijn de prestaties prima en is de fiets zuinig in energieverbruik. Je hoort de motor ook amper in alle ondersteuningsniveaus. Het frame is stabiel en de remmen werken onder alle omstandigheden goed. Een tester zegt: ''Sturen geen probleem; de iets bredere banden geven je meer stabiliteit. Of je nu snellere bochten op asfalt of door het losse zand moet, je kunt het aan.
Alle boodschappen haal ik per fiets. Volle fietstassen halen niets weg van die stabiliteit!''

De volledige uitslag bekijken? Download de brochure van Kieskeurig.nl of bekijk de reviews van de testers.

Ben je benieuwd of deze fiets bij jou past? Vraag dan een gratis en vrijblijvende proefrit aan bij een van onze dealers.

Andere fietsen in deze prijsklasse

Siena E7 Plus Belt

vanaf € 2.849,00
heren dames lage instap
Kies jouw frametype
heren
dames lage instap

Ravenna E8

vanaf € 2.949,00
dames lage instap heren
Kies jouw frametype
dames lage instap
heren

Ravenna EVO 5

vanaf € 3.349,00
unisex dames lage instap heren
Kies jouw frametype
unisex
dames lage instap
heren