Stadsfietsen

Of je nu lekker naar werk wilt fietsen, boodschappen wilt doen of door de stad wilt touren, het kan allemaal met de stadsfietsen van Pegasus. 

Stadsfietsen
Stadsfietsen
GD278871-sfeer-slider-pegasus-fietsen.jpg

Waarom kiezen voor een stadsfiets?

Praktisch, robuust en een echt werkpaard. De stadsfiets is een fiets voor dagelijks, intensief gebruik. Met name voor korte afstanden zoals naar school of werk, of een snelle boodschap. Voor korte afstanden tot 5 kilometer is de stadsfiets de perfecte oplossing!

De stadsfiets: betrouwbaar, onderhoudsarm en comfortabel

Stadsfietsen zijn doorgaans niet elektrisch en hoeven niet opgeladen te worden, waardoor ze altijd klaar staan voor gebruik. De Pegasus stadsfietsen zijn uitgerust met een naafversnelling met 3 tot 8 versnellingen. Voor korte ritten is een model met 3 versnellingen vaak al genoeg. 

Door de robuuste constructie, veelal gesloten kettingkast, naafversnelling en weinige poespas heeft een stadsfiets zelden onderhoud nodig. Kies je voor een stadsfiets met een riemaandrijving in plaats van een fietsketting dan ervaar je nog minder onderhoud. Je ketting kan er niet meer aflopen en hij hoeft niet gesmeerd te worden. Duurzaam, betrouwbaar en makkelijk! Ontdek alle voordelen van een stadsfiets.

Stadsfiets of elektrische fiets?

Wil jij een no-nonsense fiets met weinig onderhoud en een fiets die altijd voor je klaar staat? En fiets je geen hele lange afstanden? Dan is de stadsfiets de perfecte fiets voor jou. Lijkt extra trapondersteuning je wel prettig of fiets je vaak langere afstanden van 5 kilometer  of meer? Dan is een een stadsfiets met elektrische ondersteuning mogelijk meer iets voor jou. Pegasus heeft ook elektrische fietsen met de look van een stadsfiets in haar collectie. 

Stadsfiets of hybride fiets?

Door het gebogen stuur van stadsfietsen zit je rechtop, wat voor een zeer comfortabele fietshouding zorgt. Bij een hybride fiets is het stuur rechter waardoor je een actievere houding aanneemt. Een hybride fiets is daarnaast lichter en heeft meer versnellingen, waardoor je eenvoudiger langere afstanden kunt afleggen, ook over onverharde wegen of heuvelachtig terrein. Wil je je fiets voor langere, recreatieve ritten gebruiken en vind je iets meer onderhoud geen probleem? Kies dan voor een hybride fiets. 

Welke framemaat heb ik nodig?

Stadsfietsen zijn verkrijgbaar in een traditioneel herenframe of met een lage instap. Ook zijn er een aantal modellen uitgevoerd in een sportiever trapeze frame. De fiets met lage instap is het meest verkochte type frame en maakt op- en afstappen voor iedereen makkelijker. Dat is wel zo fijn als je door druk stadsverkeer fietst en regelmatig moet afstappen. Bekijk ons framehoogteadvies en ontdek welke framehoogte het best bij je past.

Maak een proefrit bij onze dealers

Om zeker te weten of een stadsfiets aan jouw verwachtingen en fietsgedrag voldoet kun je het beste verschillende proefritjes maken. Tijdens een proefrit ervaar je de fiets pas echt. Ga langs bij een Pegasus dealer bij jou in de buurt voor advies op maat en vind jouw perfecte stadsfiets.

GD278871-sfeer-slider-pegasus-fietsen.jpg