Terug
Gates Belt Drive

Fietsen met een riemaandrijving

Schoon, duurzaam en onderhoudsarm fietsen
Riemaandrijving
Fietsen met een riemaandrijving

Schoon, duurzaam en onderhoudsarm fietsen!

De fiets en de fietsketting horen bijna als vanzelfsprekend bij elkaar. Met als nadeel dat de ketting er ook af kan lopen. Bij een fiets met riemaandrijving komt dat niet meer voor! De Gates Belt Drive is een met carbon versterkte riemaandrijving met vele voordelen. Vooral voor echte fietsliefhebbers is deze riemaandrijving zeker aan te raden. In de huidige collectie vind je een aantal elektrische fietsen met riemaandrijving

pegasus-siena-e7-f-belt-motor.jpeg

Wat is een riemaandrijving?

De elektrische fietsen van Pegasus met een riemaandrijving hebben allemaal een Gates Belt Drive. Deze tandriem is opgebouwd uit UV- en weerbestendig hoge treksterkte. Daaromheen ligt een kunststof omhulsel met tanden. Dit zorgt ervoor dat de kracht die je op de pedalen zet effectief wordt overgebracht naar het achterwiel. In de afbeeldingen hieronder zie je hoe een riemaandrijving is opgebouwd. De tandriem is bestaan uit een geheel, wat ervoor zorgt dat je weinig onderhoud hebt en in echte stilte kunt fietsen.

01
03
01

De voordelen van een riemaandrijving:

  • Minder weerstand tijdens het fietsen
  • Hij hoeft niet gesmeerd te worden
  • Geen vieze ketting die kan afgeven
  • Duurzamer dan een traditionele ketting
  • Je kunt er harder mee fietsen

Grote fiets innovatie

De afgelopen jaren is de Belt Drive (zo wordt de riemaandrijving ook wel genoemd) als alternatief voor de ketting één van de grootste innovaties geweest op fietsgebied. In tegenstelling tot een ketting waarbij elke schakel bestaat uit plaatjes, pinnen en rollers, heeft een riemaandrijving geen bewegende onderdelen. De Belt Drive hoeft hierdoor niet gesmeerd te worden. Er blijft geen zand aan plakken, waardoor slijtage minimaal is. Hierdoor gaat de krachtige Belt Drive langer mee dan een traditionele ketting.

Een belt met alleen maar voordelen

Schoon

Geen smeer. Geen roest. Geen problemen. Maak je riemaandrijving schoon met wat water en je bent weer ready to go!

Soepel


Voel de efficiëntie en soepelheid van de krachtige pedalen wanneer je door de straten fietst.

Sterk

De Gates Belt Drive is gemaakt van carbon, dit rekt niet uit en daardoor gaat de riem langer mee dan de traditionele fietsketting.

Pegasus fietsen met een riemaandrijving

PEGASUS-Siena-E7-Plus-Belt-NL-blue-mat-Elektrische-fietsen-Herenfiets-50-cm.png
Siena E7 Plus Belt
vanaf € 3149,-