E-bikes

Voldoende in beweging blijven is voor veel Nederlanders een uitdaging. Maar dankzij onze ruime keuze aan kwalitatieve elektrische fietsen, is bewegen voor iedereen gemakkelijk.

E-bikes
Elektrische fietsen
1536xauto_dealer-detail-links.jpeg

Waarom een elektrische fiets?

Elektrische fietsen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Van woon-werkverkeer tot recreatieve ritten, de e-bike is veelzijdig en gemakkelijk in gebruik. Een elektrische fiets, ook wel e-bike, is een fiets waarbij de bestuurder ondersteuning krijgt bij het trappen middels een elektrische motor. Door de trapondersteuning ga je sneller en kost trappen je minder moeite. E-bikes geven je het gevoel alsof je altijd de wind in de rug hebt!

Wat is de beste motor voor een elektrische fiets?

De motor van een elektrische fiets kan op 3 plekken in de fiets verwerkt worden: in het voorwiel, het achterwiel of in het midden, tussen de trappers. De elektrische fietsen van Pegasus zijn allemaal voorzien van een middenmotor. Doordat de motor of de trapas is geplaatst voelt fietsen op een e-bike met middenmotor stabiel en natuurlijk. Bij e-bikes met een voorwielmotor of achterwielmotor kun je het gevoel hebben vooruit getrokken of geduwd te worden. Bij een middenmotor is dat niet het geval. Lees meer over de voordelen van elektrische fietsen met middenmotor.

Onze Pegasus elektrische fietsen zijn allemaal voorzien van een Bosch e-bike motor. We maken gebruik van vier typen Bosch motoren zodat er voor ieder wat wils is. Ontdek welke Bosch e-bike motor het beste bij jou past.

Welke accu voor een elektrische fiets?

De motor van de e-bike wordt aangedreven door de accu. Onze Pegasus elektrische fietsen zijn uitgerust met gangbare accu’s van 400Wh of 500Wh. Voor de toerfietser die graag nog langere afstanden aflegt hebben we zwaardere accu’s ontwikkeld tot wel 750Wh met een actieradius van meer dan 200 km. Lees meer over de accu van je e-bike of bereken de actieradius van je e-bike.

Naast de keuze voor de grootte van de accu is er ook een keuze voor de positie van de accu. Een aantal e-bike modellen zijn uitgerust met een accu verwerkt in de bagagedrager, zoals onze populairste e-bike Siena. Ook kan de accu op of in het frame verwerkt zijn. E-bikes met een geïntegreerde accu, zoals de Ravenna modellen hebben een luxe uitstraling. 

Welk frametype en framemaat heb ik nodig?

Elektrische fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende frametypes. Zo is er de traditionele herenfiets, ofwel diamantframe. Veel mensen kiezen voor de elektrische damesfiets, ofwel een e-bike met lage instap. Dit model is het meest verkochte frametype en maakt op- en afstappen voor iedereen makkelijk. Fiets je vaak met volle fietstassen, of stap je vaak op en af omdat je door druk stadsverkeer fietst, dan is dit een dames e-bike of e-bike met lage instap de perfecte keuze. Naast elektrische herenfietsen en damesfietsen zijn er ook een aantal modellen in een trapeze frame beschikbaar. Dit sportieve frame zit tussen een herenframe en een frame met lage instap in en hebben een sportieve zithouding. Bekijk ons framehoogteadvies en ontdek welke framehoogte het best bij je past. 

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een elektrische fiets?

Er komt veel kijken bij de aanschaf van een elektrische fiets. Lees je daarom van tevoren goed in over de verschillende onderdelen zoals de motor, accu, versnellingen en remmen. Zo maak je een goede keuze en kun je de fiets naar jouw persoonlijke voorkeuren en fietsgedrag afstemmen. Lees alles over de onderdelen van een elektrische fiets.

Maak een proefrit bij onze dealers

Om zeker te weten of een e-bike aan jouw voorkeuren voldoet kun je het beste verschillende proefritjes maken. Tijdens een proefrit ervaar je de e-bike pas echt. Ga langs bij een Pegasus dealer bij jou in de buurt voor advies op maat.

1536xauto_dealer-detail-links.jpeg