De kracht van de motor van een e-bike noemen we trekkracht, dit wordt uitgedrukt in Nm (Newton meter). Hoe hoger de Nm, hoe sterker de motor is. Bedenk voor je jezelf wat je met de elektrische fiets wilt doen. Maak je vooral korte tochtjes in de stad? Of wil je ook langere fietsritten maken tussen heuvels of steile wegen? Houd wel rekening mee dat fietsen met een krachtige motor ervoor zorgt dat je accu sneller leeg gaat. Wij leggen je uit welke vijf motoren Pegasus gebruikt.

Pegasus maakt gebruik van Bosch en Shimano STEPS motoren. We zijn een van de weinige fabrikanten die alle vier de Bosch motoren gebruikt. We willen hiermee een zo breed en uniek mogelijk assortiment bieden. De motoren die onze elektrische fietsen ondersteunen:

  • Bosch Active Line 

  • Bosch Active Line Plus

  • Bosch Performance Line 

  • Bosch Performance Line CX

  • Shimano STEPS E6100

Bosch Active Line

Met de Bosch Active Line aandrijving kun je licht en ontspannen kilometers maken. De motor zorgt voor gematigd gedoseerde ondersteuning voor iedereen die graag op verharde wegen of fietspaden rijdt en wilt genieten van de dagelijkse trips. De standaard middenmotor uit de heeft een maximale trekkracht van 40 Nm. Ervaar hoe licht je fiets met de Piazza E7, verkrijgbaar in 400 Wh of 500 Wh.

Bosch Active Line Plus

Een van de meest voorkomende middenmotoren voor de elektrische fiets is de Bosch Active Line Plus. Het verschil met de Active Line is dat de trekkracht hier groter is, de Plus variant heeft een trekkracht van 50 Nm. Dit motortype levert maximaal 270% van het getrapte vermogen en weegt 3,2 kilo. Deze drive unit is geschikt voor zowel de korte fietsmomenten zoals boodschappen doen, als de spontane langere fietsroutes op zondagmiddag. 

De aandrijving wordt voornamelijk gebruikt voor stadsfietsen en niet voor fietsers die meer sportieve/uitdagende fietsroutes preferen. Pegasus e-bikes die gebruik maken van deze motor zijn de Siena E8 Plus, Ravenna E8 en Solero E8 Plus, alledrie verkrijgbaar in een 400 of 500 Wh versie. 

Bosch Performance Line

Op zoek naar een tourfiets? Dan is een elektrische fiets met ondersteuning van de Performance Line wellicht wat voor jou. De trekkracht bij deze motor is maximaal 65 Nm op de hoogste ondersteuningsstand. Het ondersteuningsniveau ligt hoger dan bij de Active Line, het is met deze motor 300% van het getrapte vermogen. Hierdoor fiets je gemakkelijk tegen de wind in. Pegasus heeft vier e-bikes met deze motor. De e-bikes Ravenna EVO 5, Ravenna EVO 5 Belt en Solero EVO 9 zijn te verkrijgen met 400, 500 of 625 Wh. Bij de Solero E8 Sport Performance heb je keuze uit 400 of 500 Wh. 

Bosch Performance Line CX

De krachtigste aandrijving van Bosch is de Performance Line CX met 75 Nm koppel. Speciaal voor de veeleisende fietser die ook sportieve fietsritten willen maken. Met de gedoseerde ondersteuning krijg je altijd het juiste vermogen op het juiste moment. Het gewicht van deze accu is maar liefst 2,9 kilo, dat is de lichtste variant die we in ons assortiment hebben. De aandrijving is compact, licht en heeft een efficiënt energieverbruik. Kies voor een sportieve e-bike met deze aandrijving die ideaal is voor tempowisselingen en steile hellingen. Het maximale ondersteuningsniveau is 340% van het getrapte vermogen. 

Maak eens een proefrit op een Piazza E7 of Solero E9 Sport CX. Bij deze twee elektrische fietsen kun je kiezen uit een accu van 400 Wh of 500 Wh. Liever de keuze uit 400, 500 of 625 Wh met Belt aandrijving? Maak dan eens een proefrit op een Tecaro EVO NV Belt

Samen met het vernieuwde frame met geïntegreerde Bosch PowerTube met keuze uit 3 accu’s hoeft u als berijder van deze e-bikes met Performance Line CX generatie 4 zowel technisch als optisch geen compromissen te sluiten. Kies voor elektrische fiets met 400, 500 of 625 Wh, zoals de Tecaro Evo 10, Ravenna EVO 5 CX, Premio EVO 10 Lite  of de Enovo EVO 10.

Shimano STEPS E6100

Deze motor is ontworpen voor iedere situatie: van woon-werkverkeer tot aan fietstochten buitenaf. De motor geeft  de interne di2-naafversnelling automatisch een signaal om naar de juiste versnelling te gaan. In Start Mode schakelt de fiets automatisch terug als je stopt, klaar voor een snelle start. Verder is het een hele lichte motor van maar 2,88 kilo. Deze middenmotor heeft een piekvermogen van 500W (60 Nm) en is daarmee erg krachtig. Een verbetering in het motorrendement in combinatie met de SuperCore technologie waarmee een accu van 555 of 750 Wh mogelijk is, zoals bij de Opero EVO 5F Di2 en de  Opero EVO 5F Di2 Belt

Wil je meer weten over welke motor geschikt is voor jou? Ga langs bij je lokale dealer en maak meteen een proefrit!

Vind een dealer in de buurt

Fietsen met een Bosch motor

Enovo EVO 10

vanaf € 3.799,00
dames sportiefdames lage instapheren
Kies jouw frametype
dames sportief
dames lage instap
heren

Piazza E7

vanaf € 2.299,00
dames lage instapdames lage instapheren
Kies jouw frametype
dames lage instap
heren

Ravenna E8

vanaf € 2.799,00
dames lage instapheren
Kies jouw frametype
dames lage instap
heren

Ravenna EVO 5

vanaf € 2.999,00
dames lage instapheren
Kies jouw frametype
dames lage instap
heren

Ravenna EVO 5 Belt

vanaf € 3.199,00
dames lage instapheren
Kies jouw frametype
dames lage instap
heren

Siena E8 Plus

vanaf € 2.499,00
dames lage instapdames lage instapherenheren
Kies jouw frametype
dames lage instap
heren

Solero EVO 9

vanaf € 2.699,00
dames sportiefdames sportiefdames sportiefdames lage instapdames lage instapdames lage instapherenheren
Kies jouw frametype
dames sportief
dames lage instap
heren