Elektrische fietsen

Hoe krachtig moet de motor van mijn e-bike zijn?

Bij de keuze van je e-bike zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, waaronder het frame, het soort accu en de remmen. Wat ook zeker heel belangrijk is, is de kracht van je motor.

Krachtige motor
krachtig motor blog.jpeg
Hoe krachtig moet de motor van mijn e-bike zijn?

Kracht en motoren

De kracht van je motor wordt uitgedrukt in Newtonmeter koppel (Nm). Newtonmeter geeft aan hoe groot het koppel is. Koppel is de draaikracht die de motor kan leveren. Hoe meer koppel, hoe krachtiger de motor. De kracht van de motor wordt bepaald door het aantal Nm. De Pegasus e-bikes van 2021 worden allemaal ondersteund door een Bosch motor. In onderstaande tabel zie je de Bosch motoren met bijbehorende trekkracht.

Nm

30-40

50

60-65

70-85

Bosch motor

Active Line

 

Active Line Plus

 

Performance Line

Performance Line CX

Elektrisch fietsen in de stad

Maak je veelal fietsritten door je stad en fiets je vooral op vlakke, verharde wegen? Dan zijn e-bikes met een motor met een Nm tussen de 30-40 voldoende. Dit zijn de Bosch Active Line motoren. De standaard middenmotor is niet geschikt voor langdurige fietstochten in heuvelachtige landschappen, maar geven voldoende kracht voor je dagelijkse fietstochten. Voorbeelden van Pegasus e-bikes met de deze motor zijn de Ancura E7 en Piazza E7.

Fietsen in glooiend terrein

Wil je naast je stadsritten ook vaak door de natuur fietsen met lichtglooiende landschappen zoals in de buitengebieden of op het platteland? Gan dan voor fiets met een Bosch Active Line Plus aandrijving met een koppel van 50 Nm. Dit is een van de meest voorkomende middenmotoren en wordt gebruikt bij poplaire modellen zoals de Siena E7 Plus, Ravenna E8 en Ravenna EVO 8.

Liever langere tourtochten?

Kies dan voor een e-bike met een koppel van 60 of 65 Nm. Ideaal voor fietsvakanties en als je een fan bent touren op je elektrische fiets. Met een e-bike met een Performance Line trek je snel op en ben je in een mum van tijd op je eindbestemming. Wil je zelf ervaren hoe het is om met deze motor te fietsen? Vraag dan bij jouw lokale dealer een testrit aan op een Ravenna EVO 5 of Solero E8 Sport Performance.

Sportief fietsen

Fiets je graag door heuvels, steile landschappen en maak je graag sportieve tochten? Dan is een e-bike met een koppel van 70-85 Nm echt wat voor jou. Er zijn een aantal Pegasus e-bikes met ondersteuning van de Performance Line CX, de meest krachtige motor van Bosch. De aandrijving is compact, licht en heeft een efficiënt energieverbruik. Maak een proefrit op de Premio EVO 5 Lite Comfort of Savino EVO 10 CX en ervaar zelf hoe het is om op zo’n krachtige e-bike te fietsen.

Top e-bikes