Elektrische fiets

Wat is de actieradius van een elektrische fiets?

Wat is de actieradius van een elektrische fiets? Een belangrijke vraag als je op het punt staat om een elektrische fiets te kopen en twijfelt over een accu van 400, 500 of 625 Wh. Want aan de hand van de inhoud van je accu wordt vaak bepaald hoe ver je kunt fietsen met trapondersteuning.

Actieradius
actieradius-blogpost.png
Actieradius

Maar wist je dat niet alleen de inhoud van je accu bepaalt hoe ver je komt? Als je echt een goed besluit wilt nemen over welke accu het beste past bij jouw fietsbehoefte, houd dan ook rekening met deze vragen.

Wat is jouw fietsgedrag?

1. Hoe vaak en hoe hard pomp jij je band op?
2. Hoe vaak schakel jij? 
3. Trap je liever zwaar en langzaam of houd je van een lichte versnelling?
4. Ben je van plan om vaak door heuvelachtig gebied te fietsen?
5. Fiets je vaak door steden? 
6. Neem je veel bagage mee?
7. Ben je ook van plan om bij koud weer te gaan fietsen?
8. En op welke ondergrond ga je fietsen?

Heb je alle vragen beantwoord? Bekijk dan hieronder de infographic en kom erachter welke accu het beste past bij jouw fietsbehoefte! Je kan ook gebruik maken van onze actieradius calculator.

Voor onderstaande infographic hebben we gekozen voor een rijgewicht van 100 kilo. Dit houdt in: lichaamsgewicht + fietsgewicht + bagagegewicht (rugzak etc.). Is dit minder dan 100 kg? Dan doe je iets langer met je accu. Is dit meer dan 100 kilo? Dan kun je waarschijnlijk iets korter met je accu. 

Lees ook meer over hoe je meer uit de accu van je elektrische fiets kunt halen of welke motor geschikt is voor jouw wensen.