Elektrische fietsen

Met deze 4 tips haal je het beste uit je e-bike accu!

Je e-bike valt of staat met een goed werkende accu. En ook al gebruik jij je motor niet dagelijks, om ervan uit te kunnen gaan dat hij altijd werkt wanneer jij ‘m nodig hebt, is het handig om aan onderstaande tips te denken.

e-bike accu
pegasus-4-tips-elektrischefiets.jpeg
e-bike accu

Het goede nieuws: Je kunt wel degelijk invloed uitoefenen om de accu van je e-bike zo lang mogelijk mee te laten gaan. Het andere goede nieuws: als jij onderstaande tips even in je oren knoopt, hoef je er verder niet veel voor te doen!

1.Laat je accu niet dagelijks nat regenen

Uh hoe dan? Nou dat doe je zo: Zet jij je fiets veel buiten? Bijvoorbeeld elke dag op je werk. Of op het station. Denk er dan aan om je afneembare accu mee te nemen, want een warme en droge plek is nu eenmaal beter voor je accu. En er zijn draaghoezen waar je je accu in kunt bewaren, zodat hij niet los in je tas hoeft.

2.Minder vaak je accu gebruiken?

Dan berg je hem waarschijnlijk een tijdje op. En als jij je accu voor een langere periode weglegt, zorg dan wel dat je ‘m niet leeg weglegt. Als je dit doet, kan het zijn dat hij niet meer goed oplaadt.

3.Super warm of superkoud

Nu het warmer weer wordt is het goed om te weten dat je je accu nooit te lang in de volle zon moet laten staan. En ook in de winter, is de vrieskou niet aan te raden.

4.Wees voorzichtig

Last, but nog least: let een beetje op. Want als ‘klungel’ jouw middle name is, dan komt dit niet ten goede van je accu. Als je je accu laat vallen, kan de klap ervoor zorgen dat hij onherstelbaar beschadigt.

Ben je benieuwd naar de actieradius van een elektrische fiets? Of wil jij als eerste op de hoogte blijven van de meest handige tips en de fijnste aanbiedingen op onze e-bikes? Volg ons dan op Facebook of op Instagram

Pegusus elektrische fietsen

Populaire e-bikes

PEGASUS-Siena-E7F-Plus-dark-blue-grey-matt-black-matt-Elektrische-fietsen-Herenfiets-50-cm.png
Siena E7F Plus
vanaf € 2949.00,-
Pegasus-Piazza-E7-grey-dames-lage-instap-Elektrische-fietsen-Unisexfiets-45-cm.png
Piazza E7
vanaf € 2499.00,-