Terug

Premio EVO 5 Lite Comfort

Luxe en comfortabel topmodel met naafversnelling. Luxe elektrische fiets met vele comfort elementen en krachtige Performance CX motor

Specificaties

Model motor
Bosch E-Bike middenmotor Performance Line CX 85Nm
Motor type
Elektrische fiets middenmotor
kracht motor
85 Nm, de krachtigste middenmotor van Bosch maakt elk terrein begaanbaar.
Accu fabrikant
Bosch
Framemateriaal
Lichtgewicht en extra stabiel aluminium frame
framehoogte
45 cm, 50 cm, 55 cm
Wielgrootte
28"
Voorvork
Luchtvering met 75mm veerweg, zeer hoge kwaliteit, volledig instelbare verende voorvork en extra stabiel voor beste stuureigenschappen.
Aantal versnellingen
Versnellingsnaaf 5 versnellingen voor extra sterke E-bike motoren
Voorlicht
Extra krachtige LED koplamp, fietsverlichting met 50 Lux.
Spatborden
SKS Kunststof PET spatborden
Remmen
Hydraulische schijfremmen. Uitstekend doseerbaar, krachtig en laag onderhoud.
Zadel
Comodoro, anatomisch gevormd, hoogte comfort en ergonomie
Zadelpen
Geveerde Suntour NCX, parallelogram voor optimale ergonomie
Velgen
Ryde Taurus 2000
Banden
Schwalbe Marathon E Plus Performance, beste Smart Guard lekbescherming. Zeer lage rolweerstand.
Stuur
Ergonomisch vlinderstuur maakt vele handposities mogelijk
Stuurpen
All-UP stuurpen, zeer ruime verstelmogelijkheden in hoogte en kantelbaar. Garandeert beste en meest comfortabele zithouding. Tevens 90graden draaibaar voor optimale stalling, bijvoorbeeld op de fietsendrager op de auto of caravan.
Pedalen
Pedalen met speciaal schuurpapier antislip oppervlak
Bagagedrager
Bagagedrager geschikt voor MonkeyLoad accessoires zoals tassen of manden.
01
03

De highlights van de Premio EVO 5 Lite Comfort

Makkelijk voor transport

De e-bike heeft een All Up stuurpen, die 150 mm in hoogte verstelbaar is en een draai van 90 graden kan maken. Makkelijk voor transport op een fietsdrager of camper.

De juiste versnelling

De Shimano Nexus 5 versnellingsnaaf is speciaal ontwikkeld voor (extra) krachtige middenmotoren, altijd wind mee in de juiste cadans.

Fiets tot 200km

Het frame is geschikt gemaakt voor de nieuwe 625 Wh accu, die een actieradius heeft tot 200 km.

Andere Premio e-bikes

Pegasus-Premio-EVO-10-Lite-Comfort-black-chrome-matt-black-matt-heren-Elektrische-fietsen-Unisexfiets-45-cm.png
Premio EVO 10 Lite Comfort
vanaf € 3649,-
Pegasus-Piazza-E7-grey-dames-lage-instap-Elektrische-fietsen-Unisexfiets-45-cm.png
Piazza E7
vanaf € 2499,-

Bosch Performance Line CX motor

De krachtigste aandrijving van Bosch is de Performance Line CX met 75 Nm koppel. Met de gedoseerde ondersteuning krijg je altijd het juiste vermogen op het juiste moment. Het gewicht van deze accu is maar liefst 2,9 kilo, dat is de lichtste variant die we in ons assortiment hebben. De aandrijving is compact, licht en heeft een efficiënt energieverbruik. Het maximale ondersteuningsniveau is 340% van het getrapte vermogen. Lees meer over de Bosch motoren in Pegasus elektrische fietsen.

Shimano hydraulische schijfremmen

Hydraulische schijfremmen zijn de best presterende fietsremmen onder iedere omstandigheid. Deze remmen beschikken over een grote remkracht en zijn goed te doseren. De hydrauliek zorgt voor een lichte bediening, ook voor mensen met weinig kracht in de vingers. Een bijkomend voordeel is van schijfremmen is dat deze minder snel slijten dan velgremmen. Lees meer hierover in onze blog over het verschil tussen schijfremmen en velgremmen.

Shimano Nexus 5 versnellingsnaaf

De Shimano Nexus 5 versnellingsnaaf is het nieuwste model van Shimano. E-bike motoren worden steeds krachtiger en daar hebben de versnellingsnaven vaak onder te lijden. De nieuwe 5 versnellingsnaaf is veel duurzamer dan de al bestaande naven, dit komt doordat alle interne onderdelen groter, sterker en robuuster zijn gemaakt. Een groot verschil met de andere naaf versnellingen is dat bij de Shimano Nexus 5 de afstand tussen de versnellingen even groot is, dit is bij de andere naven niet het geval. Het totale bereik (hoeveel % de zwaarste versnelling zwaarder is dan de lichtste versnelling) is 263%. Dit betekent dat de de lichtste versnelling 2.63 omwentelingen meer maakt dan de zwaarste versnelling. Bij de Nexus 7 is dit bijvoorbeeld 244% en bij de Nexus 8 is het schakelbereik 307%. Lees hier meer over de Shimano Nexus 5 versnellingsnaaf.

Tips voor het behouden van je accu

Bij de keuze van je e-bike is het goed om te bedenken hoeveel accucapaciteit je nodig hebt. Kies voor je voor een accu van 400, 500 of 625 Wh? En welke actieradius hoort hierbij? Tijdens een proefrit kun je zelf testen of je liever een e-bike hebt met een accu op de bagagedrager of verwerkt in het frame. Je wilt zo lang mogelijk met je accu doen, wij geven je tips over je accu opladen en bewaren.