Hybride fietsen

Of je nu naar je werk fietst of een langere fietstocht op een vrije dag wilt maken. De hybride fietsen van Pegasus zorgen er voor dat je altijd comfortabel zit, geen enkel terrein te zwaar wordt en met een veilig gevoel de omgeving kunt verkennen.

Hybride fietsen
Hybride fietsen
Group 2.png

Wat is een hybride fiets?

Een hybride fiets is veelzijdig in gebruik. De fiets heeft een sportief trapeze frame, is licht en stijf en heeft veel versnellingen. De verende voorvork en bredere, reflecterende anti-lek banden bieden comfort, stabiliteit en veiligheid. Hierdoor is hij goed te gebruiken als sportieve fiets voor langere vrijetijds ritjes op heuvelachtig terrein of zandpaden. Maar ook als stadsfiets voor snelle, korte ritjes is de hybride fiets een goede keuze. De hybride fiets combineert het beste van twee werelden en is de ideale fiets voor sportieve fietsers!

Wanneer kies je voor een hybride fiets?

Ben jij een sportieve fietser, die graag langere afstanden fietst maar ook de fiets graag gebruikt voor kortere ritten? Of wil je geen speciale racefiets of mountainbike maar juist een echte allrounder? Dan is de hybride fiets de fiets voor jou!

De hybride fiets heeft een aantal voordelen ten opzichte van een gewone stadsfiets of een racefiets of mountainbike. Ze combineren de sportieve eigenschappen van racefietsen en mountainbikes waardoor je hogere snelheden kunt halen op zowel verharde als onverharde wegen. Maar ook voor ritjes door de stad kan de fiets prima gebruikt worden. Een comfortabele fiets waarmee je veilig je omgeving kunt verkennen. Lees meer over alle voordelen van een hybride fiets.

Hybride fiets of stadsfiets?

De hybride fiets heeft doorgaans meer versnellingen en is een stuk lichter dan een stadsfiets. Door de sportieve geometrie en een sportief gebogen stuur neem je een actieve fietshouding aan. De verende voorvork zorgt voor extra comfort wanneer je over onverharde wegen of heuvelachtig terrein fietst. Hierdoor kun je, in tegenstelling tot op stadsfietsen, comfortabeler lange afstanden afleggen. 

Hybride fiets of racefiets/mountainbike?

Ook ten opzichte van de racefiets of mountainbike heeft de hybride fiets voordelen. De sportieve zithouding op een hybride fiets is langer vol te houden en comfortabeler dan op een sportfiets. Een hybride fiets is ook prima te gebruiken in stadsverkeer, waarvoor je minder snel een racefiets of mountainbike zult pakken. 

Hybride fietsen met derailleurversnelling

De hybride modellen van Pegasus zijn allemaal voorzien van een Shimano derailleurversnelling. De derailleurversnelling is licht en door de open kettingkast kun je hem zelf eenvoudig afstellen en onderhouden. De Pegasus hybride fietsen hebben een bereik van 21 tot wel 29 versnellingen, waardoor het afstemmen van de versnelling op het terrein eenvoudiger maakt. 

Welke framemaat heb ik nodig?

Doordat de hybride fiets een sportieve geometrie heeft wordt deze fiets door zowel dames als heren gebruikt. Dit type fiets wordt daardoor ook regelmatig door meerdere gezinsleden gedeeld. De framemaat van een hybride fiets wijkt af van e-bike of stadsfiets. Bekijk daarom ons framehoogteadvies voor meer informatie en verschillende lengtes.

Maak een proefrit bij onze dealers

Om zeker te weten of een hybride fiets aan jouw verwachtingen en fietsgedrag voldoet kun je het beste verschillende proefritjes maken. Tijdens een proefrit ervaar je de fiets pas echt. Ga langs bij een Pegasus dealer bij jou in de buurt voor advies op maat en ervaar de veelzijdigheid van een hybride fiets. 

Group 2.png