Kinderfietsen

Als ouder wil je dat je kind veilig leert fietsen. Dat snappen wij bij Pegasus als geen ander. Daarom helpen wij je graag met het vinden van een betaalbare en veilige kinderfiets. 

Kinderfietsen
Kinderfietsen
pegasus kinderfiets2.png

Pegasus Kinderfietsen

Je kind veilig leren fietsen, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarvoor heb je wel de juiste maat kinderfiets nodig. Onze Pegasus Avanti kinderfietsen komen in verschillende formaten. Deze aanduiding van de formaten komen van de grootte van de band. Zo hebben we modellen met 20”, 24” en 26” banden. Dit is het formaat van de band in inches.

Welke maat kinderfiets heb ik nodig?

Omdat ieder kind zijn of haar eigen groeicurve heeft zegt de leeftijd van je kind niet zoveel over welke fietsmaat het beste past. Kijk daarom naar de lengte van je kind. 

Een framemaat indicatie voor het kopen van een kinderfiets:
Lengte: 120 tot 130 cm        Aanbevolen framehoogte: 18 tot 20 inch
Lengte: 130 tot 140 cm        Aanbevolen framehoogte: 20 tot 22 inch
Lengte: 140 tot 150 cm        Aanbevolen framehoogte: 22 tot 24 inch
Lengte: 150 tot 160 cm        Aanbevolen framehoogte: 24 tot 26 inch

Omdat jouw kind nog volop in de groei is, is een maatje groter helemaal niet erg. 
Bekijk voor meer informatie en lengtes ons framehoogteadvies

Welke frametypes zijn er voor kinderfietsen?

Ook onze Avanti kinderfietsen zijn verkrijgbaar in verschillende frametypes. Zo zijn er kinderfietsen met een klassiek jongensframe met een hoge middenstang (vergelijkbaar met een herenmodel), kinderfietsen met een sportief frame en kinderfietsen met een lage instap, wat op- en afstappen makkelijker maakt.

Welke verschillende kinderfiets modellen zijn er?

Onze Kinderfiets Avanti is beschikbaar in drie verschillende wielmaten (20”, 24” en 26”) en kan 3, 7 of maar liefst 18 versnellingen hebben. De Avanti is beschikbaar met een naafversnelling en enkele modellen zijn uitgerust met een derailleurversnelling.

Al is het belangrijkste voor je kind misschien wel de kleur. De Avanti is daarom beschikbaar in verschillende toffe opvallende kleuren als metallic lime, mat roze en donker berry, of stoere kleuren als mat zwart en donker petrol.

Laat je kind een proefrit maken bij onze dealers

Om zeker te weten of de Avanti kinderfiets goed past kun je je kind het beste verschillende proefritjes laten maken. Ga langs bij een Pegasus dealer bij jou in de buurt voor advies op maat. 

pegasus kinderfiets2.png