Proefrit maken

Waar moet je op letten bij het maken van een proefrit?

Ben je op zoek naar een nieuwe (elektrische) fiets? Dan is het maken van een proefrit erg belangrijk. Alleen door het proefrijden kun je écht ervaren of de fiets bij je past. Maar waar moet je op letten bij het maken van een proefrit?

Proefrit maken
proefrit blog.jpeg
Proefrit maken

Maak een wensenlijstje

Maak van tevoren een lijstje met vereisten voor je nieuwe fiets of e-bike. Waar moet de fiets aan voldoen? 

Denk bijvoorbeeld aan:

 

Doe je research

Maak een lijstje van alle modellen die voldoen aan jouw wensen en je aanspreken. Welke eigenschappen zijn een must? En wat is je budget? Lees reviews van andere fietsers, gebruik een fietsvergelijker en bekijk de resultaten van verschillende fietstesten. Onze fietsen en e-bikes worden regelmatig getest en beoordeeld door onafhankelijke organisaties. Bekijk het overzicht van onze beste e-bikes

 

Bekijk verschillende modellen

Heb je al een nieuwe stadsfiets of e-bike op het oog waar je weg van bent? Dan is het belangrijk om hem goed te testen tijdens een proefrit. Maar staar je niet blind op één specifiek model en neem ook andere opties in overweging. Juist door verschillende modellen en opties te testen kom je erachter wat in de praktijk goed voor jou werkt.  

 

Tijd voor de proefrit

Heb je een aantal fietsen op het oog? Bij al onze dealers is het mogelijk om een uitgebreide proefrit te maken. Onze dealers kunnen je alles vertellen over Pegasus fietsen en de verschillende modellen en opties. Vraag de dealer om een instructie van alle mogelijkheden die de fiets biedt, nog voordat je opstapt, zodat je weet wat je allemaal kunt testen.

Stel jezelf tijdens de proefrit de volgende vragen:

  • Kun je een fiets met de juiste framehoogte testen? Vraag de dealer om het stuur en de zadel op jouw lengte en fietshouding af te stemmen. 

  • Hoe gaat het opstappen en wegfietsen? Kun je makkelijk met je voeten bij de grond en heb je voldoende ruimte om op te stappen?

  • Hoe werkt het schakelen? Schakel regelmatig om te kijken of het soepel gaat.

  • Test de remmen uitgebreid. Begin voorzichtig en bouw je snelheid op.

  • Wat vind je van het gewicht van de fiets? Kun je hem makkelijk optillen om hem bijvoorbeeld in een fietsgoot of schuur te tillen? Bij een elektrische fiets bepaalt de positie van de motor de verdeling van het gewicht. 

  • Wanneer je een elektrische fiets test: hoe ervaar je de ondersteuning van de rotatiesensor of trapkrachtsensor

  • En niet geheel onbelangrijk: zit je lekker? Hoe is je fietshouding? Zit je prettig rechtop?

 

Ben je overtuigd?

Heb je een (elektrische) fiets gevonden die helemaal aan jouw wensen voldoet en wil je een proefrit gaan maken? Bekijk welke dealer bij jou in de buurt zit en maak een proefrit. Wil je zeker weten dat de dealer jouw fiets op voorraad heeft, maak dan een afspraak. 


Meer weten over waar je op moet letten bij de keuze voor een veilige e-bike of welke e-bike motor bij jou past? Onze blog en kennisbank voorzien je van alle informatie.