Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? Dan is het maken van een proefrit erg belangrijk. Alleen door het proefrijden op je wellicht nieuwe fiets kun je écht ervaren of de fiets bij je past. Maar waar moet je op letten bij het maken van een testrit? Dat vertellen we je in deze blog.

1. Test verschillende fietsen

Het is altijd goed om verschillende modellen te testen. Misschien fiets dat andere model toch net wat fijner dan het model wat je eigenlijk voor ogen had. Plus, door een rondje te fietsen op meerdere elektrische fietsen ervaar je ook het verschil tussen de diverse motoren en de verschillende fietsaccu’s. Er zit namelijk een wezenlijk verschil tussen een elektrische fiets met een trapkrachtsensor en een elektrische fiets met een rotatiesensor. Daarnaast heeft ook de positie van de accu invloed op jouw fietservaring. De plaats van de accu heeft namelijk invloed op de balans van de fiets en de gewichtsverdeling, en dat merk je.

2. Test je wendbaarheid op de fiets

Wanneer je op je elektrische fiets stapt voor het maken van je eerste proefrit, merk je meteen dat het wegrijden een hele nieuwe beleving is. Dit is per sensor anders, dus test gerust zowel een fiets met een trapkrachtsensor als een fiets met een rotatiesensor. Daarnaast is belangrijk om tijdens je proefrit je wendbaarheid met de fiets te ervaren. Maak verschillende (ruime en kleine) bochten, rem een aantal keer, stap af en weer op, fiets een helling op, test de bediening van elektrische fiets, loop een stukje met de fiets aan je hand en probeer je fiets te parkeren. Een proefrit is echt bedoeld als een test. Probeer dus, naast proefrijden, ook echt alles uit!

3. Is de fiets geschikt voor jouw situaties?

Heb je de fiets goed getest? Vergeet dan niet om nog even te kijken of je er bijvoorbeeld gemakkelijk een kinderzitje op kunt plaatsen en of de fiets in je huidige fietsendrager past.

4. Vraag het de fietsexpert!

Heb je tijdens het maken van je proefrit nog vragen, stel ze dan gerust aan de fietsexpert. Hij weet er alles van dus zo weet je zeker dat je echt alle ins en outs weet! Vraag bijvoorbeeld naar de garantievoorwaarden, het onderhoud van de fiets, de juiste framehoogte voor jou en eventuele verzekeringen.

5. Plan je testrit bij de dealer

Wil je niet te lang wachten tot je aan de beurt bent voor een proefrit en wil je zeker weten dat de dealer alle tijd voor je heeft? Plan dan een testrit van tevoren in. Vind de Pegasus dealer bij jou in de buurt en klik op ‘meer informatie’ om een proefrit aan te vragen. Bereid je proefrit extra goed voor door eerst deze tips voor het kopen van een elekrische fiets te lezen. Zo weet je zeker dat je na de testrit de perfecte elektrische fiets koopt.

Terug naar overzicht