Onze beste elektrische fietsen

Getest en beoordeeld
Best getest

Prijswinnende e-bikes

De elektrische fietsen van Pegasus worden elk jaar door verschillende onafhankelijke organisaties streng gekeurd en beoordeeld. Zo zijn de e-bikes van Pegasus door onder andere de Telegraaf, de Consumentenbond, de ANWB en het Duitse online magazine Velomotion getest. Categorieën waar elektrische fietsen veelal op beoordeeld worden zijn gebruiksvriendelijkheid, de prestaties van onze Bosch middenmotoren en accu en fietscomfort. De stem van onze klant is daarbij heel belangrijk.

De resultaten van de e-bike testen delen we graag met je! 

Wil je onze beste elektrische fietsen zelf ervaren? Vind een dealer bij jou in de buurt en plan een proefrit.

PEGASUS Ravenna EVO NV Belt NL Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit dark blue mat Elektrische stadsfiets Fiets M

Beste uit de Test Consumentenbond 2024

De Pegasus Ravenna EVO NV Belt NL 750Wh is de beste e-bike van 2024 uit de test van de Consumentenbond 2024! Met een prachtige score van 8,6 liet deze fiets de concurrentie achter zich. 

Waarom kiest de Consumentenbond voor de Pegasus Ravenna EVO NV Belt NL? De uitrusting van de fiets werd het best beoordeeld met een 9,2. Daarnaast is het panel zeer tevreden over de motorstilheid, deze werd namelijk beoordeeld met een 8,8.

PEGASUS Ravenna EVO 8F Belt NL Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit nano grey Elektrische stadsfiets Fiets M

De Ravenna Evo 8F Belt scoort een 8,7 in de Kieskeurig Duurtest 2023

De Ravenna serie is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse fietser en is al jaren een favoriet. Het Kieskeurig testpanel kan zich hier goed in vinden en bejubelt dan ook de fietservaring van de Ravenna Evo 8F Belt. Score? Een hele mooie 8,7!

PEGASUS Siena E7F Belt NL Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit black matt Elektrische stadsfiets Fiets M

De Siena E7F Belt scoort een 8,3 in de Kieskeurig Duurtest 2023

Voor het derde jaar op rij scoort de Siena hoge ogen bij de Kieskeurig Duurtest. Ook dit jaar wordt de Siena E7F Belt beoordeeld met het predicaat Goed. Een dikke 8,3! 

PEGASUS Premio EVO 9 Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit dark petrol Elektrische hybridefiets Fiets S

De Premio EVO 9 scoort een 7,3 in de Kieskeurig Duurtest 2023

De Premio serie is voor iedere fietser die voor zowel dagelijkse fietsroutes als lange sportieve tochten een goede e-bike zoekt. Het Kieskeurig testpanel beoordeelt de veelzijdigheid van de Premio EVO 9 met een mooie 7,3!

PEGASUS Ravenna EVO NV Belt NL Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit dark blue mat Elektrische stadsfiets Fiets M

De Ravenna EVO NV Belt scoort een 6,7 in de Kieskeurig Duurtest 2023

De Ravenna EVO NV Belt wordt met een keurige 6,7 beoordeeld in de Kieskeurig Duurtest. De pluspunten? De krachtige motor met goed reactievermogen en de comfortabele en stabiele rijervaring. 

De Siena E7F Plus Belt scoort een 7,7 in de 2022 ANWB E-biketest

De Siena E7F Plus Belt heeft het in de ANWB E-biketest van 2022 weer goed gedaan. De elektrische fiets is beoordeeld met een 7,7!

Met name de fijne rijeigenschappen, uitstekende stabiliteit en de ondersteuning op vlakke stukken en flauwe heuvels worden zeer gewaardeerd. De onderhoudsvriendelijke riemaandrijving maakt de e-bike volgens de ANWB zeer geschikt voor woon-werkverkeer. 

De Ravenna Evo 5 Belt NL scoort een 8,5 in de Kieskeurig Duurtest 2022

De Ravenna EVO 5 Belt NL: testers willen niet meer afstappen!

Van februari t/m mei 2022 is de Ravenna Evo 5 Belt NL uitvoerig getest. Voor zowel woon-werkverkeer als recreatieve tochten door de natuur over een afstand van 1637 kilometer. Kieskeurig.nl beoordeelt de e-bikes op de vier hoofdcategorieën: gebruiksvriendelijkheid, prestaties, fietscomfort en design & afwerking. 

De Siena E7F Plus scoort een 8,8 in de Kieskeurig Duurtest 2022

De Siena E7F Plus: voor de tweede jaar op rij een toegankelijke allround e-bike. Van februari t/m mei 2022 is de Siena E7F Plus uitvoerig getest. Voor zowel woon-werkverkeer als recreatieve tochten door de natuur, door weer en wind en over een afstand van 1133 kilometer. Kieskeurig.nl beoordeelt de e-bikes op de vier hoofdcategorieën: gebruiksvriendelijkheid, prestaties, fietscomfort en design & afwerking. 

De Siena E7F Plus wordt beoordeeld met een 7,5 door De Consumentenbond

Onze populairste e-bike, de Siena E7F Plus is door de Consumentenbond zeer uitgebreid getest op onder andere elektrische ondersteuning, actieradius, het motorgeluid, bediening en display en andere uitrusting. De Consumentenbond is met name te spreken over de prettige motor, die natuurlijk aanvoelt. Maar ook de onderhoudsvriendelijke versnellingen en de comfortabele zithouding worden gewaardeerd.

De Siena E7F Plus scoort een 9,0 tijdens de Kieskeurig.nl duurtest

Testers hebben enkele maanden de Siena E7F Plus kunnen uitproberen: het eindresultaat is een 9,0! Vooral de bediening, stijfheid van het frame, lage instap en het zuinige energieverbruik zijn grote pluspunten van deze elektrische fiets.

ANWB beoordeeld de Siena E7 Plus met een 8,1!

De ANWB heeft bij de e-biketest van 2021 de Siena E7 Plus zeer uitgebreid getest. Met zelfs een 9,6 voor de stabiliteit en een 8,4 voor ondersteuning op vlak terrein scoort de e-bike erg goed.

De Siena E7 Plus scoort een 7,7 in de AD Fietstest!

De elektrische fietsen zijn beoordeeld op vijf punten: Rijeigenschappen, comfort, prijs/kwaliteit, motor/ondersteuning en display/bediening. De Siena E7 Plus scoort overal 4 van de 5 sterren!

Ravenna EVO 5 Belt scoort een 8,0!

De Telegraaf heeft in 2020 de Ravenna EVO 5 Belt een 8,0 als eindoordeel gegeven. "De Ravenna EVO 5 Belt is een goede allround toerfiets met prima rijeigenschappen met een krachtige ondersteuning", aldus de Telegraaf in de Nationale E-biketest.

PEGASUS Solero EVO 9 Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit black matt Elektrische hybridefiets Fiets M

Consumentenbond geeft de Solero EVO 9 een 8,1

De consumentenbond heeft in april honderden e-bikes getest om er achter te komen welke fiets het meest betrouwbaar is. De fietsen van Pegasus scoorde hoog in deze test.

Tecaro EVO NV Belt scoort een 8,2!

De Telegraaf heeft in 2020 de Tecaro EVO NV Belt een 8,2 als eindoordeel gegeven. "De Tecaro EVO NV Belt is een goede allround toerfiets met goede rijeigenschappen, ruime instap en goede en zeer krachtige ondersteuning", aldus de Telegraaf in de Nationale E-biketest.

PEGASUS Premio EVO 10 Lite Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit metallic off white Elektrische hybridefiets Fiets S

Lof uit België en Duitsland voor de Premio EVO 10 Lite

De Vlaamse Automobilistenbond (VAB) en het Duitse online magazine Velomotion spreken allebei vol lof en enthousiasme over de Premio EVO 10 Lite. Zo kreeg de fiets in België een aparte vermelding van de jury en Velomotion konden ze geen negatief punt aan de fiets ontdekken.

De Ravenna EVO 5 Belt scoort een 9,0 in de Nationale E-biketest van de Telegraaf

"De Ravenna EVO 5 Belt is een goede allround toerfiets met prima rijeigenschappen met een krachtige ondersteuning", aldus de Telegraaf in de Nationale E-biketest.

Daarnaast werd de elektrische fiets beoordeeld op het display (cijfer: 8,0), de ondersteuning (cijfer: 8,3), de kwaliteit fiets en onderdelen (cijfers: 7,3) en het rijgedrag (cijfer: 7,9). Prachtige resultaten waar we trots op zijn!