Onze beste e bikes

Getest en beoordeeld
Best getest

Prijswinnende e-bikes

De elektrische fietsen van Pegasus worden elk jaar door verschillende onafhankelijke organisaties streng gekeurd en beoordeeld. Zo zijn de e-bikes van Pegasus door onder andere de Telegraaf, de Consumentenbond, de ANWB en het Duitse online magazine Velomotion getest. Categorieën waar elektrische fietsen veelal op beoordeeld worden zijn gebruiksvriendelijkheid, de prestaties van onze Bosch middenmotoren en accu en fietscomfort. De stem van onze klant is daarbij heel belangrijk.

De resultaten van de elektrische fietstesten delen we graag met je! 

Wil je onze prijswinnende e-bikes zelf ervaren? Vind een dealer bij jou in de buurt en plan een proefrit.

PEGASUS-Siena-E7-Plus-Belt-NL-blue-mat-Elektrische-fietsen-Herenfiets-50-cm.png

De Siena E7F Plus Belt scoort een 7,7 in de 2022 ANWB E-biketest

De Siena E7F Plus Belt heeft het in de ANWB E-biketest van 2022 weer goed gedaan. De elektrische fiets is beoordeeld met een 7,7!

Met name de fijne rijeigenschappen, uitstekende stabiliteit en de ondersteuning op vlakke stukken en flauwe heuvels worden zeer gewaardeerd. De onderhoudsvriendelijke riemaandrijving maakt de e-bike volgens de ANWB zeer geschikt voor woon-werkverkeer. 

Pegasus-Ravenna-Evo-5-NL-steel-blue-matt-black-matt-heren-Elektrische-fietsen-Unisexfiets-50-cm.png

De Ravenna Evo 5 Belt NL scoort een 8,5 in de Kieskeurig Duurtest 2022

De Ravenna EVO 5 Belt NL: testers willen niet meer afstappen!

Van februari t/m mei 2022 is de Ravenna Evo 5 Belt NL uitvoerig getest. Voor zowel woon-werkverkeer als recreatieve tochten door de natuur over een afstand van 1637 kilometer. Kieskeurig.nl beoordeelt de e-bikes op de vier hoofdcategorieën: gebruiksvriendelijkheid, prestaties, fietscomfort en design & afwerking. 

PEGASUS-Siena-E7F-Plus-dark-blue-grey-matt-black-matt-Elektrische-fietsen-Herenfiets-50-cm.png

De Siena E7F Plus scoort een 8,8 in de Kieskeurig Duurtest 2022

De Siena E7F Plus: voor de tweede jaar op rij een toegankelijke allround e-bike. Van februari t/m mei 2022 is de Siena E7F Plus uitvoerig getest. Voor zowel woon-werkverkeer als recreatieve tochten door de natuur, door weer en wind en over een afstand van 1133 kilometer. Kieskeurig.nl beoordeelt de e-bikes op de vier hoofdcategorieën: gebruiksvriendelijkheid, prestaties, fietscomfort en design & afwerking. 

PEGASUS-Siena-E7F-Plus-dark-blue-grey-matt-black-matt-Elektrische-fietsen-Herenfiets-50-cm.png

De Siena E7F Plus wordt beoordeeld met een 7,5 door De Consumentenbond

Onze populairste e-bike, de Siena E7F Plus is door de Consumentenbond zeer uitgebreid getest op onder andere elektrische ondersteuning, actieradius, het motorgeluid, bediening en display en andere uitrusting. De Consumentenbond is met name te spreken over de prettige motor, die natuurlijk aanvoelt. Maar ook de onderhoudsvriendelijke versnellingen en de comfortabele zithouding worden gewaardeerd.

PEGASUS-Siena-E7F-Plus-dark-blue-grey-matt-black-matt-Elektrische-fietsen-Herenfiets-50-cm.png

De Siena E7F Plus scoort een 9,0 tijdens de Kieskeurig.nl duurtest

Testers hebben enkele maanden de Siena E7F Plus kunnen uitproberen: het eindresultaat is een 9,0! Vooral de bediening, stijfheid van het frame, lage instap en het zuinige energieverbruik zijn grote pluspunten van deze elektrische fiets.

PEGASUS-Siena-E7F-Plus-dark-blue-grey-matt-black-matt-Elektrische-fietsen-Herenfiets-50-cm.png

ANWB beoordeeld de Siena E7 Plus met een 8,1!

De ANWB heeft bij de e-biketest van 2021 de Siena E7 Plus zeer uitgebreid getest. Met zelfs een 9,6 voor de stabiliteit en een 8,4 voor ondersteuning op vlak terrein scoort de e-bike erg goed.

PEGASUS-Siena-E7F-Plus-dark-blue-grey-matt-black-matt-Elektrische-fietsen-Herenfiets-50-cm.png

De Siena E7 Plus scoort een 7,7 in de AD Fietstest!

De elektrische fietsen zijn beoordeeld op vijf punten: Rijeigenschappen, comfort, prijs/kwaliteit, motor/ondersteuning en display/bediening. De Siena E7 Plus scoort overal 4 van de 5 sterren!

Pegasus-Solero-EVO-9-black-matt-heren-Elektrische-fietsen-Unisexfiets-45-cm.png

Consumentenbond geeft de Solero EVO 9 een 8,1

De consumentenbond heeft in april honderden e-bikes getest om er achter te komen welke fiets het meest betrouwbaar is. De fietsen van Pegasus scoorde hoog in deze test.

Pegasus-Premio-EVO-10-Lite-metallic-off-white-black-matt-heren-Elektrische-fietsen-Unisexfiets-45-cm.png

Lof uit België en Duitsland voor de Premio EVO 10 Lite

De Vlaamse Automobilistenbond (VAB) en het Duitse online magazine Velomotion spreken allebei vol lof en enthousiasme over de Premio EVO 10 Lite. Zo kreeg de fiets in België een aparte vermelding van de jury en Velomotion konden ze geen negatief punt aan de fiets ontdekken.

Pegasus-Ravenna-Evo-5-Belt-NL-silver-black-matt-heren-Elektrische-fietsen-Unisexfiets-50-cm.png

De Ravenna EVO 5 Belt scoort een 9,0 in de Nationale E-biketest van de Telegraaf

"De Ravenna EVO 5 Belt is een goede allround toerfiets met prima rijeigenschappen met een krachtige ondersteuning", aldus de Telegraaf in de Nationale E-biketest.

Daarnaast werd de elektrische fiets beoordeeld op het display (cijfer: 8,0), de ondersteuning (cijfer: 8,3), de kwaliteit fiets en onderdelen (cijfers: 7,3) en het rijgedrag (cijfer: 7,9). Prachtige resultaten waar we trots op zijn!