Hybride fietsen

Wanneer kies je voor een hybride fiets?

Ben jij op zoek naar een fiets die voor zowel korte ritjes door de stad geschikt is, als voor langere fietstochten op je vrije dag? Dan is een hybride fiets mogelijk iets voor jou. De hybride fietsen van Pegasus zorgen ervoor dat je altijd comfortabel zit, geen enkel terrein te zwaar wordt en met een veilig gevoel de omgeving kunt verkennen.

Hybride fiets
ST_july18_ZEG_2019-89-sfeer-slider.jpg
Hybride fiets

Wat is een hybride fiets?

Een hybride fiets is een combinatie van een stadsfiets en een sportfiets. Dit maakt de hybride fiets geschikt voor zowel dagelijks woon-werk verkeer en ritjes door de stad maar ook voor een recreatieve tocht door heuvelachtig terrein. Je kunt onder alle omstandigheden veilig genieten van deze sportieve allrounder. Wat maakt de hybride fiets zo’n veelzijdige optie? 

 

Sportief en comfortabel

Het frame bestaat uit lichtgewicht en extra stabiel aluminium, waardoor hybride fietsen een stuk lichter zijn dan stadsfietsen of mountainbikes. Hybride fietsen hebben doorgaans een recht stuur waardoor je iets voorover gebogen zit. Dit combineert de comfortabele houding van een stadsfiets met de sportieve houding van een mountainbike of racefiets. Deze houding maakt het eenvoudig om kracht te zetten op de pedalen. Je gewicht is goed verdeeld over de fiets, je vangt minder wind en de houding is goed vol te houden voor langere tijd. Ook zijn de Pegasus hybride fietsen voorzien van een verende voorvork, die schokken van een ongelijk terrein opvangt. Een aantal modellen zijn uitgerust met bredere en reflecterende anti-lek banden voor optimaal comfort, stabiliteit en veiligheid. 

 

Derailleur: een groot bereik aan versnellingen

De Pegasus hybride fietsen zijn voorzien van een Shimano derailleurversnelling, die zeer geschikt zijn voor langere afstanden en meer heuvelachtig terrein. De lichte derailleurversnellingen hebben een groot bereik: van 21 tot wel 29 versnellingen. Door de open kettingkast is het afstellen en onderhoud eenvoudig. 

 

Accessoires

Hybride fietsen zijn net als stadsfietsen compleet uitgeruste fietsen met spatborden, verlichting en een bagagedrager. Tijdens langere recreatieve ritten is het prettig om je jas, eten en drinken en andere spullen mee te kunnen nemen. De hybride fietsen van Pegasus zijn allemaal uitgerust met een bagagedrager die geschikt is voor MonkeyLoad accessoires zoals tassen en manden. Met een hybride fiets beleef je optimaal fietsplezier! 

 

De voordelen van een hybride fiets

  • Een lichte fiets geschikt voor alle terreinen. Een echte allrounder!

  • Een hybride fiets heeft doorgaans meer versnellingen dan een stadsfiets. 

  • Een sportieve zithouding ten opzichte van stadsfietsen.

  • Een comfortabelere zithouding dan een racefiets of mountainbike. 

 

De nadelen van een hybride fiets

  • Een derailleurversnelling heeft regelmatig onderhoud nodig. Door de open kettingkast kun je er eenvoudig bij.

 

Ontdek de collectie

Bekijk de collectie hybride fietsen van Pegasus en vind de fiets die bij jou past. Gevonden? Maak dan snel een proefrit bij een dealer bij jou in de buurt.