Elektrische fietsen

Elektrische fiets met lage instap: veilig op weg

De elektrische fiets met lage instap is het meest populaire model e-bike. En dat is niet vreemd: de combinatie van een lage instap en de trapondersteuning van een elektrische fiets is zeer gebruiksvriendelijk. 

Een uitkomst voor iedereen die wel eens moeite heeft met op- en afstappen of een beperkte mobiliteit ervaart. Maar de e-bike met lage instap biedt eigenlijk voor iedereen een ontspannen fietservaring. 

Lage instap
Pegasus Ravenna - 10.jpg
Lage instap

Veilig en stabiel op- en afstappen

Druk stadsverkeer, stoplichten of andere weggebruikers maken dat je regelmatig moet stoppen. Op- en afstappen, vooral als je onverwachts hard moet afremmen kan voor verlies van evenwicht zorgen. De lage instap maakt het makkelijk om op en af te stappen. Je staat snel met beide benen op de grond en dat is een prettig gevoel. 

De elektrische trapondersteuning van de middenmotor zorgt voor minder inspanning bij het opstappen. Je krijgt een extra zetje vooruit waardoor minder kracht nodig is. Door de middenmotor blijft dit een natuurlijk gevoel zoals bij een fiets zonder ondersteuning. Een ander voordeel van de middenmotor is dat het gewicht zich in het midden van de fiets bevindt, dichtbij de grond. Dit maakt de e-bikes met middenmotor extra stabiel. 

 

Fijne fietservaring

De fijne fietservaring die een elektrische fiets met lage instap biedt zorgt ervoor dat je sneller de fiets pakt. Voor korte ritjes door de stad, maar ook voor langere fietstochten. 

De elektrische fietsen van Pegasus zijn voorzien van vele comfortabele elementen zoals een verende voorvork en zadelpen, een riemaandrijving, hydraulische velgremmen of schijfremmen, naafversnellingen of derailleurversnellingen en accessoires die fietsen nog plezieriger maken. 

 

Zelf een elektrische fiets met lage instap ervaren?

Benieuwd welke dames e-bike fiets met lage instap het beste bij jou past? Vraag een proefrit aan bij een dealer bij jou in de buurt! Bij de dealer kun je zelf een aantal Pegasus e-bikes met lage instap proberen en testen welk frame, motor en remmen het prettigst zijn voor jou. 

Lees voordat je naar de dealer gaat ons blog over waar je op moet letten bij het maken van een proefrit of waar je op moet letten bij de keuze voor een veilige e-bike, zo ga je goed voorbereid op pad!