Elektrische fietsen

Fietsen met een riemaandrijving: Gates Belt Drive

Pegasus heeft een aantal e-bikes met riemaandrijving (ook wel Belt Drive genoemd). Er zijn veel voordelen waardoor mensen vaker voor een e-bike met een riemaandrijving kiezen. Minder onderhoud, lichter in gewicht, langere levensduur en ook nog eens muisstil: reden genoeg om voor een fiets met Gates Belt Drive te kiezen! 

Gates Belt Drive
fietsen-gates-belt.png
Gates Belt Drive

Wat is een Belt Drive?

Een Belt Drive is een met carbon (een sterke koolstofvezel) versterkte riemaandrijving. De riem vervangt de traditionele ketting en loopt over twee tandwielen. Dit zorgt ervoor dat de kracht die je op je pedalen zet effectief wordt overgebracht naar het achterwiel. 

De afgelopen jaren is de Belt Drive als duurzame vervanging van de traditionele fietsketting een van de grootste innovaties geweest. Gates was een van de grondleggers van deze techniek en staat al jarenlang bekend als de beste kwaliteit betreft Drive Belts.

Makkelijk in onderhoud

Een Belt Drive gaat drie tot vier keer langer mee dan een traditionele fietsketting. Carbon is stevig materiaal dat niet gaat uitrekken naarmate je langer mee fietst. De riem hoef je nooit te smeren. Er blijft ook geen zand aan zitten, waardoor de slijtage minimaal is. Je hoeft je ook niet meer druk te maken over een vieze ketting die afgeeft. Is de Belt Drive toch een keer smerig? Spoel hem dan even af met water en je bent ready to go!

Stille fietsbeleving

De riemaandrijving maakt geen geluid en zorgt voor een stille fietsbeleving. Daarnaast is fietsen met een Belt Drive lichter. De carbon riem weegt minder dan een gemiddelde fietsketting. Deze riem loopt altijd even soepel, maakt niet uit onder welke fietsomstandigheden je fietst. Dit komt mede doordat je nu geen metalen delen van de ketting hebt die tegen elkaar aan schuren en normaal zorgen voor energieverlies. 

Bekijk alle specificaties en Pegasus e-bikes met riemaandrijving op onze speciale pagina over de Gates Belt Drive

Elektrische fietsen met een riemaandrijving

Meer e-bikes met Gates Belt Drive