Terug
Elektrische damesfiets

Voordelen van een elektrische damesfiets

Damesfiets E-bike
Elektrische damesfiets

De voordelen van een elektrische damesfiets

Elektrische damesfietsen bieden verschillende voordelen ten opzichte van elektrische herenfietsen, vooral in termen van ontwerp, comfort, en toegankelijkheid.

Het damesframe van elektrische fietsen is een stuk populairder dan het herenframe. Dit komt omdat veel heren een damesframe kiezen door de comfortabele in- of opstap. Om deze reden gebruiken steeds minder fietsmerken de termen herenfiets en damesfiets. Een elektrische damesfiets mist de kenmerkende horizontale bovenbuis van het herenframe. Dit maakt de instap lager en het opstappen makkelijker. 

Andere namen voor het damesframe zijn een wave frame, frame met lage instap, laag frame, comfort instap en comfort frame. Het herenframe wordt vaak aangeduid met hoog, of hoge instap, ook een diamant frame is een veelgebruikte naam voor het herenframe.

Bekijk alle elektrische damesfietsen

ST_aug18_ZEG-urban-5930-premio-licht-fietsen.jpg

Dames e-bike met lage instap

Ben je opzoek naar een elektrische damesfiets met lage instap of naar een sportieve elektrische fiets voor dames? Bij Pegasus zijn er een aantal modellen die niet twee, maar drie instapvarianten hebben; tussen het dames- en herenframe zit ook nog een sportief frame die qua hoogte tussen deze twee in zit. Het voordeel hiervan is de hogere framestabilteit ten opzichte van het damesframe met lage instap. Dit geeft meer zekerheid wanneer er volle fietstassen op de fiets zitten. De zithouding op deze modellen is iets sportiever. 

Elektrische damesfietsen met riemaandrijving

Bij de keuze voor een elektrische fiets is het ook belangrijk om na te denken of je kiest voor een e-bike met traditionele fietsketting of met een riemaandrijving die ook vaak Belt of Beltdrive wordt genoemd (bijvoorbeeld Gates Belt Drive). Een riemaandrijving heeft een aantal voordelen: hij gaat niet roesten, gaat langer mee en fietst stiller. Lees hier meer over dames elektrische fietsen met riemaandrijving.

01

Voordelen van een elektrische damesfiets:

  • Lagere Instap: Damesfietsen hebben vaak een lager frame of een lage instap, wat het gemakkelijker maakt om op en af te stappen, vooral voor personen met beperkte mobiliteit of die rokken of jurken dragen.

  • Lichter Frame: Het frame van een damesfiets is vaak lichter en slanker dan dat van een herenfiets. Dit kan het gemakkelijker maken om de fiets te hanteren, vooral bij lagere snelheden of tijdens het manoeuvreren in krappe ruimtes.

  • Aangepaste Ergonomie: De ergonomie van een damesfiets is vaak beter afgestemd op het gemiddelde vrouwelijke lichaam. Dit omvat zaken als een korter bereik tot het stuur en een aangepaste zadelvorm, wat zorgt voor meer comfort tijdens lange ritten.

  • Stijlvolle Ontwerpen: Damesfietsen worden vaak ontworpen met meer oog voor stijl en esthetiek. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen, wat ze aantrekkelijk maakt voor modebewuste fietsers.

  • Veelzijdigheid in Gebruik: Damesfietsen zijn vaak ontworpen om veelzijdiger te zijn, geschikt voor zowel dagelijks woon-werkverkeer als recreatieve tochten. Dit wordt vaak bereikt door een comfortabeler zitpositie en de mogelijkheid om accessoires zoals manden of fietstassen gemakkelijk toe te voegen.

ST_aug18_ZEG-urban-2083-sfeer-slider.jpg
iStock-817334530.jpg

Elektrische damesfiets met middenmotoren

Elektrische damesfietsen met middenmotoren zijn een populaire keuze. De middenmotor bij de e-bike zorgt voor optimale verdeling van het gewicht, daardoor voelt de fiets stabieler aan. Doordat de motor is weggewerkt in het frame tussen de trappers, voelt de ondersteuning van de motor ook natuurlijk tijdens het fietsen. Bij een middenmotor is zowel een naafversnelling als een derailleurversnelling mogelijk. 

De voordelen van een Pegasus elektrische damesfiets

pegasus_soleroSL24_disc-8625.jpg
Kwaliteit

We gebruiken alleen de beste onderdelen voor onze fietsen. Alleen zo kunnen we jouw veiligheid garanderen.

ST_aug18_ZEG-urban-2891-premio-sl-hs-i-sfeer-slider.jpg
Innovatie

Onze fietsen zijn altijd voorzien van de nieuwste e-bike technologie.

ST_aug18_ZEG-urban-2975-sfeer-slider.jpg
Prijs

Door slim en inventief samen te werken met onze partners kunnen wij een optimale prijs-kwaliteitsverhouding garanderen.

Zelf een elektrische damesfiets met lage instap testen?

Benieuwd welke dames e-bike het beste bij jou past? Vraag een proefrit aan bij een dealer bij jou in de buurt! Bij de dealer kun je zelf een aantal Pegasus e-bikes proberen en testen welk frame, motor en welke remmen jij het fijnst vindt fietsen. Lees voordat je naar de dealer gaat onze blog over waar je op moet letten bij het maken van een proefrit of waar je op moet letten bij de keuze voor een veilige e-bike, zo ga je goed voorbereid op pad!

Onze populairste elektrische damesfietsen

PEGASUS Premio EVO 10 Lite Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit metallic off white Elektrische hybridefiets Fiets S
Premio EVO 10 Lite
vanaf € 4099.00,-
PEGASUS Ravenna EVO 8F Belt NL Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit nano grey Elektrische stadsfiets Fiets M
Ravenna EVO 8F Belt NL
vanaf € 3849.00,-
PEGASUS Solero EVO 9 Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit black matt Elektrische hybridefiets Fiets M
Solero EVO 9
vanaf € 3499.00,-