Je trouwe ros

Klassieker: de stadsfiets!

De stadsfiets is niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Op iedere hoek van de straat en in iedere garage of schuur kom je wel een model tegen. En dat is niet zonder reden: de stadsfiets staat altijd snel voor je klaar. 

Een stadsfiets is de ideale fiets voor een snelle rit door de stad, het halen van boodschappen, het naar school brengen van de kinderen of woon-werk verkeer. Een echte fiets voor dagelijks, intensief gebruik. De stadsfiets is dan ook een stevige fiets die tegen een stootje kan. Duurzaam, eenvoudig en praktisch. 

Stadsfiets
ST_aug18_ZEG-urban-4139-premio-sl-disc-sfeer-slider.jpg
Stadsfiets

Is een stadsfiets iets voor mij?

Wanneer je op het punt staat een nieuwe fiets aan te schaffen is het van belang goed na te denken over waar je hem voor gaat gebruiken. Fiets je met name korte stukken en gebruik je je fiets niet voor lange recreatieve ritten? Dan is een stadsfiets de perfecte fiets voor jou. Een stadsfiets is altijd klaar voor gebruik. Hij is niet elektrisch, waardoor je nooit met een lege accu komt te staan. Voor korte ritten is een model met 3 versnellingen vaak al genoeg. Wil je je fiets ook voor langere ritten gebruiken? Kies dan voor een model met 7 of 8 versnellingen. 

 

Comfort

De stadsfietsen van Pegasus hebben een sportief en stevig frame. Er zijn zowel heren- als damesmodellen verkrijgbaar, al kiezen de meeste mensen tegenwoordig voor het gemak van de lage instap van een damesmodel. Dit maakt op- en afstappen eenvoudig en sta je snel met beide benen op de grond. Wel zo prettig in het drukke stadsverkeer! 

Daarnaast zijn de meeste modellen voorzien van een verende voorvork en zadelpen voor optimaal comfort. Deze zijn verstelbaar waardoor je in een prettige, rechte fietshouding zit. 

 

Betrouwbaar en veilig

Veilig fietsen begint bij controle hebben over je fiets. Goede remmen zijn dan ook erg belangrijk. De stadsfietsen van Pegasus zijn uitgerust met twee typen remmen: de onderhoudsvrije rollerbrakes of hydraulische schijfremmen. Hydraulische schijfremmen zijn de best presterende fietsremmen onder iedere omstandigheid. Ook bij regen heb je goede controle over je fiets. 

Wil je meer weten over het verschil tussen deze remmen? Lees het artikel Schijfremmen vs Velgremmen

 

Onderhoudsarm

Stadsfietsen zijn onderhoudsarm. Ze hebben geen accu die opgeladen moet worden en veelal een gesloten kettingkast. De Premio SL Belt 8 is voorzien van een Gates Belt Drive. Deze riemaandrijving is duurzamer en onderhoudsarmer dan een gewone fietsketting. De krachtige LED-verlichting blijft aan bij stilstand, waardoor je altijd goed zichtbaar bent.

 

Een stadsfiets is: 

  • Altijd klaar voor gebruik. 

  • Robuust en onderhoudsarm.

  • Een comfortabele fiets voorzien van alle gemakken.

  • Ideaal voor korte afstanden van minder dan 5 kilometer.

  • Gezond! Geen gemotoriseerde hulp, maar zelf trappen. 

Ben je overtuigd van de voordelen van een stadsfiets en wil je zelf het gemak van een Pegasus stadsfiets ervaren? Maak dan een uitgebreide proefrit bij een dealer bij jou in de buurt.