Terug
Bosch ABS-systemen

Bosch e bike ABS: Meer veiligheid en stabiliteit

Bosch e-bike ABS-systemen verhogen jouw veiligheid
Bosch ABS-systemen
Bosch e-bike ABS-systemen verhogen jouw veiligheid

Bosch e-bike ABS: Meer veiligheid en stabiliteit

Door het gebruik van het innovatieve e-bike ABS-systeem (Anti Blokkeer Systeem) van Bosch verhoog je je veiligheid en stabiliteit in het wegverkeer aanzienlijk. Op basis van het reeds beproefde antiblokkeerremsysteem voor motorfietsen, wordt de remkracht in gevaarlijke situaties geoptimaliseerd. Dit voorkomt valpartijen, botsingen en andere gevaarlijke situaties.

Het ABS-systeem op een e-bike bestaat uit de ABS-regeleenheid, het ABS-controlelampje en twee snelheidssensoren op het voor- en achterwiel. Om de veiligheid verder te bevorderen is een speciale remunit ontwikkeld, die is uitgerust met een ABS-sensor en remschijven. Alle onderdelen samen wegen ongeveer 800 gram. Het ABS wordt al geactiveerd bij snelheden vanaf 6 km/h.

iStock-1300490534.jpg
01

De voordelen van een Bosch ABS-systeem

  • De nieuwste generatie rijveiligheid en controle
  • Nieuwe Bosch ABS-systeem is aanzienlijk kleiner, lichter en minder opvallend dan de vorige generatie
  • ABS detecteert noodremmen en plotseling te hard remmen
  • Gedoseerde remwerking voorkomt aanrijdingen

Premio SL Disc 24_EA_02-sfeer-slider.jpg
ST_aug18_ZEG-urban-3548-sfeer-slider.jpg

Maximale controle in gevaarlijke rijsituaties

Valpartijen en andere ongevallen op e-bikes worden vaak veroorzaakt door overmatig of ongecontroleerd remmen. Het Bosch ABS-systeem zorgt ervoor dat dit je als fietser veiliger kunt omgaan met de remkracht van je e-bike. 

Als het voorwiel bij een plotselinge remmanoeuvre dreigt te blokkeren, wordt dit door het sensorsysteem geregistreerd. De remkracht wordt aangepast en de rijstabiliteit en bestuurbaarheid worden gehandhaafd. Vooral op natte en gladde ondergrond wordt de veiligheid op deze manier aanzienlijk verhoogd.

Maar het ABS-systeem van de e-bike kan nog meer. De intelligente achterwielsensor voorkomt dat je over de kop kunt vliegen als je te krachtig gebruik maakt van de voorwielrem. Hierdoor kunnen fietsers in alle rijsituaties actief, veilig en vol vertrouwen remmen - zonder de controle over de e-bike te verliezen.

De perfecte combinatie van controle, comfort en veiligheid

Veiligheid is een gevoel. Een gevoel van controle en een gevoel van vertrouwen in je voertuig. Nieuwe Pegasus e-bikes met het Bosch e-bike ABS-systeem bieden fietsers een gevoel van optimale controle in onveilige situaties. Daarbij zijn maximaal remmen en plotselinge remmanoeuvres op een losse ondergrond meestal de oorzaak van ongevallen.

Het ABS-systeem herkent dergelijke rijsituaties en doseert het remeffect op het voorwiel. Dankzij ABS wordt de remwerking op het voorwiel geoptimaliseerd, blijft het achterwiel aan de grond en wordt, net als bij een auto, ongecontroleerd wegglijden voorkomen. Dit zorgt voor maximale rijstabiliteit en een intens gevoel van veiligheid bij het rijden op een Pegasus e-bike. 

Het nieuwe Bosch e-bike ABS-systeem is aanzienlijk kleiner dan zijn voorganger en is nu op de vork geplaatst in plaats van op het stuur. De verbeterde functionaliteit resulteert in maximale controle en veiligheid in alle rijsituaties. Zó garandeert Bosch extra rijplezier.

tips-fietsverlichting.png

Onze populairste elektrische fietsen met Bosch ABS

PEGASUS Premio EVO 10 Lite Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit metallic off white Elektrische hybridefiets Fiets S
Premio EVO 10 Lite
vanaf € 4099.00,-