Terug
GPS MODULE

Sportief en veilig rijden met de Bosch GPS module

GPS MODULE
Maak je fietsgedrag inzichtelijk

Sportief en veilig rijden met de Bosch GPS module

Met de nieuwe Bosch BES3-aandrijving biedt Pegasus een volledig genetwerkte e-bike-ervaring. Voorzien van betrouwbare GPS module en volledige smartphone connectiviteit. Altijd verbonden, altijd beveiligd. Van diefstalbeveiliging tot noodhulp.

ST_aug18_ZEG-urban-2891-premio-sl-hs-i-sfeer-slider.jpg

Maak je fietsgedrag inzichtelijk

Alle Pegasus e-bikes met de nieuwe Bosch BES3-aandrijving zijn GPS module ready. De modules kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd in een speciaal gecreëerde opening en zijn volledig onzichtbaar. Naast de Bosch GPS Connect module kan ook de IT'S MY BIKE GPS module achteraf worden ingebouwd. Na activering van de IT'S MY BIKE Service* zijn er diverse extra functies beschikbaar. Het permanent geïnstalleerde trackingsysteem en de bijbehorende app vormen een modern en effectief antidiefstalsysteem dat het zoeken en vinden van jouw e-bike zeer eenvoudig maakt. In geval van diefstal blijft de GPS module verbonden met het internet dankzij de nieuwste generatie mobiele radiotechnologie: Narrowband IoT

Terwijl de e-bike als gestolen wordt opgegeven, coördineert het IT'S MY BIKE-team op de achtergrond de zoektocht en eventuele repatriëring. Bovendien biedt de IT'S MY BIKE-technologie aanvullende service, van geavanceerde rijstatistieken tot een extra noodhulp assistent. Deze assistent kan via interne sensoren valpartijen herkennen en hulpdiensten waarschuwen via het AXA WayGuard controlecentrum, dat 24 uur per dag bemand is.

Zo werkt de IT'S MY BIKE technologie

De IT’S MY BIKE technologie is ontwikkeld door het in het Duitse Darmstadt gevestigde bedrijf IoT Venture GmbH. De naam van het bedrijf zegt het eigenlijk al: IT’S MY BIKE is gebaseerd op het ‘Internet of Things’, oftewel: een connectie tussen meerdere apparaten die via het internet met elkaar verbonden zijn. Maar niet alleen de technologie staat als een huis, ook de naam van het product is een duidelijk statement. ‘IT’S MY BIKE’, dit is mijn fiets, blijft er alsjeblieft met je handen van af. Want anders…

Anders komen de locatiegegevens in handen van de fietsfabrikant. De verborgen GPS-tracker zendt deze gegevens met de LPWAN-radiostandaard. Connectiviteit die nauwelijks energie verbruikt, maar wél een sterk en groot bereik heeft. Zowel in de stad als daarbuiten. Samen met de speciale app is het zo mogelijk om jouw fiets op ieder moment te lokaliseren, zelf als de motor is uitgeschakeld en je e-bike in een kelder staat opgeborgen. Zonder stroomvoorziening zendt de GPS-module tot vijf maanden langs signalen uit, voldoende tijd dus om de dief op te sporen.

En de app doet nog meer. Je kunt aangifte doen bij de politie. En dat is prettig, want de app is de enige manier om de gelokaliseerde fiets te pakken te krijgen. Het terugwin percentage met het IoT Venture-systeem is liefst 80%. Een waanzinnig hoog percentage in vergelijking met het algemene terugwin percentage bij fietsdiefstal, dat momenteel 10% bedraagt.

Group 2.png

Je eigen smartphone als besturingscentrum voor de e-bike

E-bikers gebruiken vaak hun smartphone voor route en analyse. Met de Bosch BES3-aandrijving van de Pegasus e-bikes kan de mobiele telefoon snel en comfortabel op het systeem en het netwerk worden aangesloten. Naast de rijbediening en updates kunnen op deze manier ook extra fiets-, navigatie- en fitness-apps worden gebruikt.