ZEG coöperatie - samen verder groeien

Word ZEG partner en groei mee met Pegasus

ZEG PARTNER

zeg-logo.png

Word ZEG partner en groei mee met Pegasus

1000 aangesloten dealers in Europa

Exclusieve (fiets)merken

Lage kosten

Jaarlijkse bonus en winstuitkering

Geen formule dwang

Geen promotie- en afnameverplichtingen

Waarom ZEG partner worden?

In 1966 bundelen zes tweewielerzaken hun krachten in de Zweirad-Einkaufs-Genossenschaft (ZEG). ZEG is uitgegroeid tot Europa’s grootste samenwerkingsverband van zelfstandige tweewielerondernemers.

Een coöperatie met 1000 leden, 1,5 miljard euro omzet, een coöperatie waar de leden zeggenschap en een winstaandeel hebben. Wij zijn dan ook met recht een sterke partner, die zich inzet voor een hoger rendement, onderscheidend vermogen ten opzichte de concurrent en een beter aanbod richting uw klanten. Onder andere met onze exclusieve fietsmerken zoals Pegasus, BULLS en Zemo. Daarnaast is ZEG eigenaar van Hercules, Kettler, i:SY en Flyer. U behoudt uw vrijheid als zelfstandig ondernemer, met vele mogelijkheden zonder formuledwang of promotie- en afnameverplichtingen.

ZEG kiest voor de vakhandel en die blijven wij altijd trouw!

ZEG - cijfers

  • 2022 Omzet ZEG ruim 1,4 miljard Euro excl. Wanderer, Hercules, Kettler, i:SY en Flyer

  • In 2022 ruim 2,0 miljard van de gehele groep (incl. Wanderer, Hercules, Kettler, i:SY en Flyer)

  • Ca. 50% van de omzet is van contractleveranciers, de andere 50% bestaat uit eigen fietsen/e-bikes en onderdelen & accessoires

  • ZEG middelgrote en en grote vakhandelaren sluiten zich over het algemeen aan bij ZEG

  • Financieel zeer gezond bedrijf

  • Jaarlijkse bonus- en winstuitkering aan de leden van ruim 2% van de inkoopomzet. Dit betekent dat ZEG ruim 30 miljoen euro uitkeert aan zijn leden.

Exclusieve eigen fietsmerken

Als ZEG lid heeft u de beschikking over 3 exclusieve en testwinnende fietsmerken, Pegasus, Bulls en ZEMO. Pegasus is in de Benelux uitgegroeid tot een uitdager van betekenis. In Duitsland is het 1 van de grootste fietsmerken, het staat bekend om zijn ruime aanbod en aantrekkelijke marges.

Dit geld ook voor Bulls, het sportieve merk van ZEG. Bulls is sinds jaren sponsor van het grootste MTB marathon team ter wereld. Alle grote wedstrijden zijn meermaals gewonnen, denk aan de Cape Epic en de Transalp. Het team en zijn rijders worden intensief betrokken bij de productontwikkeling, wat heeft geleid tot een zeer hoge kwaliteit van onze fietsen. De laatste jaren is tevens veel geïnvesteerd in opkomende segmenten zoals E-MTB en Gravel waar direct een uitgebreid assortiment is gecreeerd. ZEMO is het high-end merk met focus op Trekking, vakantie en recreatie. Het merk is steevast een testwinnaar in de meest vooraanstaande fietstests. De fietsen zijn van alle gemakken voorzien, denk aan GPS diefstalbeveiliging, vele ergonomische onderdelen en de meest krachtige Bosch systemen.

Actieve commerciële ondersteuning

Bij ZEG helpen wij onze leden actief om succesvol te zijn met onze producten en diensten. Denk hierbij aan beursdeelnames, trainingen en advies.

Het merk Pegasus heeft tevens een unieke Benelux website, gemaakt voor de wensen en behoeften die in de Benelux gelden. Hierdoor kunnen wij onze producten optimaal onder de aandacht brengen en de 800.000 bezoekers per jaar naar onze klanten leiden. Dit is het belangrijkste doel van de site, eindconsumenten in contact brengen met de aangesloten winkels. De winkels die zich actief inzetten voor Pegasus ondersteunen wij tevens door Google campagnes waarmee wij online zoekende consumenten te verbinden aan Pegasus in combinatie met de winkel in het verzorgingsgebied waar de consument zich bevind.

1.jpg
14.jpg

Breed assortiment onderdelen en kleding

Het hoofdkantoor van ZEG bevindt zich in Keulen. Hier hebben wij tevens ons magazijn voor ruim 40.000 fietsen en enkele miljoenen onderdelen en accessoires. Wij zijn een van de grootste partners van AXA, Shimano, Schwalbe en Continental, wij hebben hier een zeer ruim assortiment van op voorraad. Door onze grootte en slagkracht zijn wij tevens in staat om scherpe prijs af te dwingen waardoor u als ondernemer uw winstmarge kunt verhogen.

Sterke partners

ZEG heeft een zeer ruime hoeveelheid partners waar wij mee samenwerken. Denk aan de merken van Pon en Accell, KTM, Scott, AXA, Shimano en Schwalbe. Door dit brede pallet aan partners heeft u een zeer ruime keus aan fietsen en onderdelen en de ondersteuning die zij bieden. Door gezamenlijk op te trekken ontstaat het sterkste aanbod van de sterkste partners.

ZEG-Zentrale.jpeg
+75%

Groei laatste 5 jaar

800.000+

Bezoekers Pegasus website

250+

Aangesloten winkels

250+ mln

Omzet in 2022

ZEG Benelux performance

ZEG heeft de laatste jaren een zeer sterke groei doorgemaakt, de Benelux is hier niet achtergebleven. De laatste 5 jaar zijn wij ruim 75% gegroeid tot een omzet van ruim 250 miljoen euro. Dit zien wij terug bij de ruim 300 winkels in de Benelux, ook zij zijn de winnaars van de laatste jaren met stuk voor stuk een prachtige groei.

Naast omzetgroei, zien wij een groei in bekendheid van onze merken. De consument zoekt en vindt deze steeds beter met een hoogtepunt van ruim 800.000 bezoekers op de Pegasus website in 2022. Er zijn slimme algoritmes in de website gebouwd waarmee wij deze bezoekers in contact brengen met onze leden waar de interesse in onze producten verzilverd kan worden, zo is de cirkel weer rond. 

"Een partner die met ons meedenkt in aanbod en presentatie"

“Bij E-bike Store Amsterdam hebben we ons laten inspireren door Apple. Een cleane maar stijlvolle presentatie van high end e-bikes. In ZEG hebben we een partner gevonden die niet zozeer pusht op verkoop, maar echt met ons meedenkt in passend aanbod, presentatie en onderscheidend vermogen.”

Mike van Vliet, DGA bij E-bike Store Amsterdam

1536xauto_dealer-detail-links.jpeg

Verschillende merken, maximale kwaliteit

ALT

Siena E7 Plus Disc

vanaf € 2.749,00 (400Wh)
Bosch E-Bike middenmotor
Active Line Plus 50Nm
ALT

Premio EVO 10 Lite

vanaf € 3.449,00 (400Wh)
Bosch E-Bike middenmotor
Performance Line CX 85Nm
ALT

ZE 10 F

vanaf € 5.099,00 (625Wh)
Bosch Performance CX motor
Performance Line CX 85Nm
ALT

Premio EVO 10 2022

vanaf € 3.199,00 (625Wh)
Bosch Performance Line middenmotor
Performance Line 65Nm
ALT

Savino EVO 10 CX 2022

vanaf € 3.749,00 (625Wh)

Bosch Performance Line CX middenmotor

Bosch Performance Line CX 25/85Nm

1.jpg

Vraag vandaag nog een kennismakingsgesprek aan

Graag praten wij met u verder wat wij kunnen betekenen in uw specifieke situatie.

Contact informatie

Gérard Mimpen

Contact informatie

mimpen@zeg.de
Neem contact op