Terug
Kieskeurig Duurtest 2023

De Ravenna Evo 8F Belt

scoort een 8,7
Resultaten
“Heerlijke fiets om lange afstanden mee af te leggen.”
8.jpg

De Ravenna Evo 8F Belt scoort een 8,7

De Ravenna serie is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse fietser en is al jaren een favoriet. Het Kieskeurig testpanel kan zich hier goed in vinden en bejubelt dan ook de fietservaring van de Ravenna Evo 8F Belt. Score? Een hele mooie 8,7!

Het testpanel van Kieskeurig.nl beoordeelt de e-bikes op de vier hoofdcategorieën: gebruiksvriendelijkheid, prestaties, fietscomfort en design & afwerking. 
 

Ontdek de Ravenna Evo 8F Belt

2.png

Op een ontspannen manier een lange fietstocht maken

De resultaten mogen er zijn: het stuur met ergonomische handvatten, de krachtige motor, goede remmen, vering en fijne wegligging dankzij de brede banden worden goed gewaardeerd door het testpanel. Ook de rechte zithouding, het zitcomfort en het brede stuur worden door de testers als zeer prettig ervaren. 

Kijkend naar de technische aspecten van de e-bike is men te spreken over de trekkracht van de motor, waardoor je snel de vaart erin hebt. De accu gaat lang mee, laadt snel op en is mooi weggewerkt in het frame. 

Voldoende ondersteuning om op een ontspannen manier een lange fietstocht te maken. Ook met veel tegenwind fiets ik de berg op, zonder de hoogste ondersteuning te gebruiken. Het opladen gebeurt heel snel en ook het snoer is door de uitvoering makkelijk te verbinden met de fiets.

Kortom: een “heerlijke fiets om lange afstanden mee af te leggen.”

Naast de Ravenna Evo 8F Belt zijn ook de Premio EVO 9, de Ravenna EVO NV Belt en de Siena E7F Belt getest. Benieuwd naar deze resultaten? Bekijk ze hier:

De Siena E7F Belt scoort een 8,3
De Premio EVO 9 scoort een 7,3
De Ravenna EVO NV Belt scoort een 6,7

Wil je meer weten over de test en alle testresultaten teruglezen? Kijk dan op de website van Kieskeurig.