Terug
Kieskeurig Duurtest 2023

De Siena E7F Belt

scoort een 8,3
Resultaten
Voor het derde jaar op rij de allround e-bike
8.jpg

De Siena E7F Belt scoort een 8,3

Voor het derde jaar op rij scoort de Siena hoge ogen bij de Kieskeurig Duurtest. Ook dit jaar wordt de Siena E7F Belt beoordeeld met het predicaat Goed. Een dikke 8,3! 

Het testpanel van Kieskeurig.nl beoordeelt de e-bikes op de vier hoofdcategorieën: gebruiksvriendelijkheid, prestaties, fietscomfort en design & afwerking. 

Ontdek de Siena E7F Belt

Pegasus-Siena-E7-F-Belt-bosch-Motor.jpg

"Een zeer gebruiksvriendelijke en fijne e-bike, een echte aanrader!"

De grote pluspunten van de Siena E7F Belt aldus het testpanel zijn de comfortabele rijervaring, het bereik en de krachtige motor. Eén van de grote upgrades van het 2023 model van de Siena serie is de bagagedrager die nu een geheel vormt met de rest van het frame. Dit zorgt voor extra stabiliteit en bevordert de rijeigenschappen van de e-bike. Ook het testpanel merkt dit op: 

“De bagagedrager zit aan het frame vast, is er een onderdeel van, en daardoor kun je makkelijk met volle fietstassen rijden zonder dat je de fiets achter je voelt zwabberen.” 

De brede banden, de verstelbare stuurpen, het verende zadel en de riemaandrijving zorgen voor een zeer comfortabele rijervaring en een veilig gevoel. Het algemene rijcomfort en de prestaties worden dan ook beloond met een Goed tot Uitstekend. 

Het schakelen bevalt goed maar is voor de testpanel leden even wennen. Wanneer je al jaren met een bepaald type versnelling fietst, kan het schakelen met een ander versnellingstype anders aanvoelen. Maak daarom altijd een proefrit bij jouw dealer om de verschillen tussen een derailleurversnelling, naafversnelling of automatische versnelling zelf te ervaren en te ontdekken wat het beste bij jou past.

De conclusie van het testpanel? 
“Een zeer gebruiksvriendelijke en fijne e-bike, een echte aanrader!”

Naast de Siena E7F Belt zijn ook de Premio EVO 9, de Ravenna EVO NV Belt en de Ravenna Evo 8F Belt getest. Benieuwd naar deze resultaten? Bekijk ze hier:
De Ravenna Evo 8F Belt scoort een 8,7
De Premio EVO 9 scoort een 7,3
De Ravenna EVO NV Belt scoort een 6,7

Wil je meer weten over de e-bike test en alle testresultaten teruglezen? Kijk dan op de website van Kieskeurig.