Fietsplezier

Fietsend de herfst door met deze handige tips!

Het is herfst. De temperaturen gaan weer dalen, de bladeren dwarrelen op de fietspaden en de kans op een fikse regenbui neemt toe. Maar echte fietsliefhebbers zoals wij laten ons niet tegenhouden door een buitje of een beetje wind. Jij wel? Laat je dan door onze tips overtuigen en ga ook fietsend de herfst door.

Fietsen in de herfst
pegasus-fietsdeherfstdoor.jpeg
Fietsen in de herfst

Laat je niet verrassen

Niets is zo vervelend als een onverwachte regenbui. Kijk daarom altijd voordat je de deur uit gaat even op de buienradar of een andere weer app. Met een beetje geluk fiets je dan tussen de buien door en kom je droog aan op je bestemming.

Hip door de regen

Heb je geen tijd om te wachten tot de bui over is en moet je echt met de fiets op pad? Dan is een goede regenjas en een paar overschoenen de ideale uitkomst. Ook kan een regenponcho erg handig zijn om mee te nemen. Mocht het plotseling gaan motregenen dan biedt een poncho vaak voldoende bescherming om droog te blijven. En denk je dat er alleen maar suffe regenkleding bestaat? Kijk dan eens op deze website met hippe regenkleding.

Een droog zadel is een must

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je kijkt naar buiten en het zonnetje breekt eindelijk door. Tijd om naar buiten te gaan. Maar eenmaal bij je fiets aangekomen, word je teleurgesteld. Je zadel is nat. Voorheen een probleem, maar met de leuke zadelhoesjes van tegenwoordig heb je binnen twee tellen een droog zadel. Een handige tip! Stop een zadelhoesje in elke (fiets)tas, zodat je er altijd een bij de hand hebt.

Zorg dat je wordt gezien

In het donker naar je werk en in het donker naar huis. De lange donkere dagen komen er weer aan. Controleer daarom nu of je verlichting goed werkt. Werkt het niet, ga dan bij een pegasus dealer in de buurt langs, hij helpt je graag. Veiligheid staat namelijk op nummer één.

Pomp je banden niet te hard op

Als je gaat fietsen met een iets zachtere band heb je meer grip op de weg. Als de weg glad is of er liggen veel bladeren op de weg kan het dus gevaarlijk zijn om met te harde banden te fietsen. Met sommige fietspompen kun je het aantal bar in je band meten. Heb jij zo’n pomp houd dan ongeveer 4 a 5 bar aan. Dit is echter ook afhankelijk van je lichaamsgewicht.  

Laat je accu niet in de regen staan

Heb je een e-bike? Dan is het belangrijk om je accu goed te verzorgen. Koude temperaturen of hele warme temperaturen kunnen je accuduur verminderen. Maar het is ook slecht om je e-bike accu in de regen te laten staan. Voorkom een kapotte accu en leg je accu na de fietsrit op een droge en veilige plaats.

Populaire e-bikes

Top e-bikes