Kinderfietsen en framematen

Kinderfietsen en framemaat: vind dé fiets voor jouw kind

Het is belangrijk om je kind al op jonge leeftijd veilig te leren fietsen, en om te beginnen is een geschikte kinderfiets met de juiste maat essentieel. Onze Pegasus Avanti kinderfietsen zijn verkrijgbaar in diverse maten, gebaseerd op de grootte van de banden. We bieden modellen met bandenmaten van 20, 24 en 26 inch.

Kinderfietsen
pegasus kinderfiets.png
framematen

Factoren die de fietsmaat bepalen

  1. Leeftijd en lengte: De leeftijd en lengte van je kind zijn een goed startpunt voor het bepalen van een geschikte framemaat. Natuurlijk is ieder kind uniek. Wat voor het ene 6-jarige kind werkt, werkt misschien niet voor een ander.
  2. Beenlengte: De beenlengte bepaalt of je kind comfortabel de grond kan raken en de pedalen efficiënt kan gebruiken, daarom is dit een belangrijke factor bij het bepalen van de juiste fietsmaat.
  3. Vaardigheid: Een kind dat net leert fietsen, heeft misschien een andere maat nodig dan een kind dat al langer fietst. Vooral bij beginners is het belangrijk dat ze met beide voeten op de grond kunnen. 

 

Verschillende maten en soorten kinderfietsen

Zoals eerder genoemd is elk kind uniek en groeit ieder in zijn of haar eigen tempo, dus de leeftijd is niet altijd de beste indicator voor de geschikte fietsmaat. Het is beter om de keuze te baseren op de lengte van je kind.

Een framemaat indicatie voor het kopen van een kinderfiets:

Lengte: 120 tot 130 cm     Aanbevolen framehoogte: 18 tot 20 inch
Lengte: 130 tot 140 cm     Aanbevolen framehoogte: 20 tot 22 inch
Lengte: 140 tot 150 cm     Aanbevolen framehoogte: 22 tot 24 inch
Lengte: 150 tot 160 cm     Aanbevolen framehoogte: 24 tot 26 inch

Aangezien je kind nog steeds groeit, kan een iets grotere fiets een prima keuze zijn. Voor meer details en adviezen, neem een kijkje bij ons advies over framehoogtes.


Frametypes voor kinderen

Ontdek de veelzijdigheid van onze Pegasus Avanti kinderfietsen, verkrijgbaar in diverse frame types om aan alle wensen te voldoen. Kies uit het klassieke jongens frame met een stoere hoge middenstang, geïnspireerd op onze herenmodellen, of ga voor een sportief frame dat zowel dynamisch als stijlvol is. En voor de kleintjes die net beginnen, bieden we kinderfietsen met een lage instap aan, perfect voor eenvoudig op- en afstappen. Elk type frame is ontworpen met oog voor detail en comfort, zodat jouw kind de beste fietservaring krijgt.

De Avanti kinderfiets modellen

Onze Avanti kinderfiets is beschikbaar in drie wielmaten - 20", 24" en 26" - en met keuzes variërend van 3 tot 18 versnellingen, is er voor elk kind een perfecte Avanti. We weten ook dat de kleur net zo belangrijk kan zijn voor je kind. Daarom hebben we de Avanti in schitterende, opvallende kleuren zoals metallic lime, mat roze en diep berry, naast stoere opties als mat zwart en donker petrol. Met de Avanti wordt elke rit een avontuur in stijl en kleur!

Praktische tips voor het kiezen van een kinderfiets

  • Proefritjes zijn goud waard. Laat je kind verschillende fietsen uitproberen. Zo zie je direct wat werkt en wat niet.
  • Kies voor aanpasbaarheid. Sommige fietsen groeien mee met je kind, wat een slimme investering kan zijn.
  • Veiligheid voorop. Let op de remmen en de stabiliteit van de fiets.


Veelgemaakte fouten vermijden

  • Te groot of te klein kopen is een no-go. Fietsen is leuk, maar alleen als de fiets past. Je kind moet immers wel veilig op pad kunnen. 
  • Comfort van je kind is belangrijk. Zorg dat je kind betrokken is bij het kiezen van zijn of haar fiets en zich prettig voelt op de fiets.

 

Onderhoud en zorg voor de kinderfiets

  • Regelmatig onderhoud is van belang. Houd de banden in de gaten, check of de remmen het nog doen en controleer regelmatig de verlichting. Zo blijft een kinderfiets veilig en in topconditie.
  • Groeit je kind? Tijd voor aanpassingen. Stel het zadel bijvoorbeeld wat hoger in wanneer dit nodig is. Maak een kinderfiets passend, zodat je kind er langer fietsplezier op heeft.


Kies de perfecte kinderfiets!

Het kiezen van een kinderfiets is een avontuur op zich. Door de juiste maat en stijl te kiezen, geef je je kind een goede start van hun fietsreis. Klaar om de perfecte fiets voor je kind te vinden? Kom langs bij een van onze dealers voor een proefrit, of neem contact op met een dealer bij jou in de buurt voor gericht advies. 

Samen zorgen we ervoor dat jouw kleine avonturier veilig en vol plezier de wereld op twee wielen kan verkennen. En het allerbelangrijkste, vergeet niet te genieten van elk moment van deze bijzondere mijlpaal!