Veranderingen 2024

Welke veranderingen kun je als fietser verwachten in 2024

Met het omslaan van de kalender naar 2024, en met frisse goede voornemens in het achterhoofd, is dit hét perfecte moment om de fiets te omarmen als ons favoriete vervoermiddel. Na een succesvol 2023, waarin duurzame mobiliteit al werd gestimuleerd, wordt deze trend voor aankomend jaar voortgezet. Bij Pegasus juichen we dit natuurlijk toe, want wij geloven dat de fiets dé weg is naar een duurzame toekomst! Dus laten we samen ontdekken wat 2024 in petto heeft voor jou als fietser in de reis naar een groener 2024.

Veranderingen 2024
7 tips perfecte ebike.jpeg
Veranderingen 2024

Het Fietsplan van 2024

In 2024 zal het Fietsplan in volle vaart doorgaan, een geweldig initiatief dat werknemers motiveert om de fiets te pakken voor hun woon-werkverkeer. Zo blijft de werkkostenregeling (WKR) bestaan, wat ruimte geeft voor fiscale voordelen voor jou als werkgever. In 2024 zal de vrije ruimte van 1,92% over uw fiscale loon tot €400.000,- bedragen en 1,18% voor daarbovenop. 

Dit betekent, als werknemer, dat werkgevers speelruimte hebben om jou te ondersteunen bij het kopen van die droomfiets - of het nu een elektrische, hybride of een stadsfiets is. Daarnaast zal het nog aantrekkelijker worden om op de fiets te stappen, aangezien er een stijging is van de belastingvrije kilometervergoeding van €0,21 naar €0,23. Dus, ben je klaar om in 2024 op jouw Pegasus fiets naar het werk te gaan? 

Verbetringen in infrastructuur

Verder is in het Nederlandse regeerakkoord aangekondigd dat er €100 miljoen wordt geïnvesteerd in snelfietsroutes en fietsenstallingen, om jou als fietser een soepele en aangename reis te bieden. Deze investering heeft als doel niet alleen jouw fietstocht gemakkelijker te maken, maar ook jouw totale ervaring met het openbaar vervoer te verbeteren, en dus zo de duurzame mobiliteit te verbeteren. 

Met de ambitie om tegen 2024 zo'n 100.000 extra mensen op de fiets naar het werk te krijgen, wordt deze inspanning nog eens extra onderstreept door een aanvullende €50 miljoen voor de uitbreiding van fietsenstallingen bij stations, zodat jij als fietser veilig en comfortabel jouw fiets kan stallen. In andere woorden, deze investering zorgt ervoor dat jouw reis naar de bestemming niet alleen efficiënter en comfortabeler is, maar ook aanzienlijk plezieriger!

Tour de Force: een fietsrevolutie

Om fietsen verder te bevorderen, is het nationale programma 'Tour de Force' opgezet met als doel het aantal fietskilometers in 2027 met 20% te verhogen ten opzichte van 2017. In lijn hiermee zal 2024 ook een bijdrage leveren. Op 8 juni 2024 vindt er een unieke fietstocht plaats vanuit Barneveld, geschikt voor zowel ervaren fietsers als beginners, die niet alleen een prachtige route belooft, maar ook het plezier van een gezamenlijke fietservaring benadrukt. Wellicht wordt dit jouw moment om de kracht van Pegasus fietsen te ontdekken, dus schrijf je snel in en geniet van deze bijzondere fiets belevenis!

Op weg naar een groenere toekomst met Pegasus in 2024

Mede dankzij de verbeterde infrastructuur en aantrekkelijke financiële voordelen, zoals de verhoogde kilometervergoeding van €0,23, is de verwachting dat het gebruik van duurzame mobiliteit in 2024 verder zal toenemen. Deze positieve ontwikkelingen, ondersteund door initiatieven zoals het Fietsplan en de 'Tour de Force', openen nieuwe wegen voor zowel doorgewinterde als beginnende fietsers. Het assortiment Pegasus fietsen, van stadsfietsen, hybride modellen en elektrische fietsen, sluit perfect aan bij deze groene trend, dus laten we samen, in 2024, koers zetten naar een duurzamere toekomst.