Terug
Bosch middenmotor

Bosch Active Line & Bosch Active Line Plus

Bosch middenmotor
De juiste ondersteuning voor iedere fietser

Wat is het verschil tussen de Bosch Active Line en de Bosch Active Line Plus

Bij de keuze van een nieuwe elektrische fiets komt veel kijken. Bedenk je daarom van tevoren waar je jouw nieuwe e-bike voor wilt gaan gebruiken. Dit maakt de keuze voor een fiets eenvoudiger en kan je ook nog eens in budget schelen.

Gebruik je je fiets voor korte ritten in de stad, of woon-werk verkeer? Dan is een e-bike met een Active Line of Active Line Plus motor een perfecte optie voor jou. Maar wat is het verschil tussen de twee? 

Bosch middenmotor

Alle Pegasus e-bikes zijn voorzien van een Bosch middenmotor, die garant staat voor hoogwaardige Duitse motortechnologie. Een middenmotor biedt vele voordelen, maar niet alle motoren zijn hetzelfde. Om voor iedere type fietser de juiste ondersteuning te bieden maakt Pegasus gebruik van vier verschillende typen Bosch middenmotoren: 

  • Bosch Active Line

  • Bosch Active Line Plus

  • Bosch Performance Line

  • Bosch Performance Line CX

Wanneer kies je voor de Bosch Active Line en wanneer voor de Active Line Plus?

TIP: Ga je meer off-road of over heuvelachtig terrein en heb je een krachtige aandrijving nodig? Kies dan voor een motor in de Performance Line. We vertellen je er meer over in het kennisbankartikel Bosch Performance Line & Bosch Performance Line CX

Bosch Active Line: Stedelijke mobiliteit

Jij maakt voornamelijk korte ritten door je woonplaats en komt zelden of enkel korte stukken buiten de bebouwde kom. Fietsen doe je over vlak terrein en altijd over verharde wegen of fietspaden. Je gebruikt je fiets voor boodschappen, woon-werk verkeer of het naar school brengen van je kinderen. De Bosch Active Line motor is perfect voor jou. 

De Bosch Active Line motor is gedoseerd, licht, stil en perfect voor dagelijks gebruik. Met een gewicht van 2,9 kg is het een van de lichtste motoren in ons assortiment. Deze motor heeft een maximale trekkracht van 40 Nm en een ondersteuningsniveau van maximaal 250%, wat zorgt voor een prettige ondersteuning en acceleratie. Ter vergelijking: voor een dagelijkse fietsrit op vlak terrein is 25 Nm al voldoende. De Active Line motor is te combineren met zowel een naafversnelling als een derailleurversnelling

ST_aug18_ZEG-urban-3160-sfeer-slider.jpg

Bosch Active Line Plus: Spontane uitstapjes

Jij gebruikt jouw e-bike voornamelijk voor het dagelijks gebruik in stedelijk gebied. Jouw e-bike biedt vaart aan je dagelijks leven en brengt je snel en comfortabel van A naar B. Maar er is ook ruimte voor spontane uitstapjes. Zo wil je in het weekend nog wel eens een trip maken in meer bosrijk en heuvelachtig gebied. De Bosch Active Line Plus geeft jou de perfecte ondersteuning. 

De Bosch Active Line Plus motor is een van de meest voorkomende middenmotoren. Met een gewicht van 3,2 kg iets zwaarder dan de Active Line motor. Dit vertaalt zich terug naar de 50 Nm trekkracht en een maximale ondersteuning van 270% in combinatie met een derailleurversnelling. Dit maakt de motor geschikt voor niet alleen de korte stedelijke tripjes, maar ook de spontane langere fietsroutes in het weekend. 

ST_july18_ZEG_2019-89-sfeer-slider.jpg

Wat is het verschil tussen de Bosch Active Line en de Bosch Active Line Plus?

  • Waar de Bosch Active Line voornamelijk geschikt is voor stedelijk gebruik, is de Bosch Active Line Plus naast stadse fietstochten ook geschikt voor ritten over meer heuvelachtig of bosrijk terrein. 

  • De Bosch Active Line heeft een gewicht van 2,9 kg, een trekkracht van 40 Nm en een maximale ondersteuning van 250%. De Bosch Active Line Plus heeft een gewicht van 3,2 kg, een trekkracht van 50 Nm en een maximale ondersteuning van 270%. 

01

De power van Bosch motoren

Wil je meer weten over de verschillen tussen de Bosch Active Line en Bosch Performance Line motoren? Lees dan meer over de power van Bosch motoren in onderstaand artikel. 

De power van Bosch motoren

Pegasus-Solero-E8-bosch-Motor.jpg
Ravenna-Evo-8-Bosch-active-line-plus-ondersteuning-middenmotor.jpg