Elektrische fietsen

6 voordelen van een e-bike

De e-bike is enorm populair. Niet zo gek, gezien de voordelen die deze fiets met zich meebrengt. Waar het voorheen voornamelijk ouderen waren die een e-bike kochten zijn het nu ook jong volwassenen die het gemak ervan ervaren. Twijfel je nog? Lees dan nu de 6 redenen waarom je voor een e-bike zou moeten kiezen!

Voordelen e-bike
6 voordelen ebike.jpeg
Voordelen e-bike

1. Meer fietscomfort

Een van de voordelen van de e-bike is comfort. Je moet nog wel trappen om vooruit te komen, maar dankzij de elektrische trapondersteuning fiets je licht en comfortabel. Fijn als je wind tegen hebt of bergop moet fietsen. Maar ook ideaal als je als moeder je kinderen naar school moet brengen of voor scholieren die ver van hun middelbare school af wonen.

2. Je legt gemakkelijker lange afstanden af

Met een e-bike kan je gemakkelijker grote afstanden afleggen zonder vermoeid te raken. Maak bijvoorbeeld eens een lange fietstocht door de natuur of ga deze zomer lekker op fietsvakantie. Zorg wel voor een goede accu die deze afstanden ondersteunt.

3. Je bent sneller

Je kunt hogere snelheden behalen dan met een normale fiets. Met een e-bike fiets je met gemak rond de 25 kilometer per uur, waardoor je sneller op de plaats van bestemming bent.

4. Ze zijn groen

Vind je het milieu belangrijk dan is een e-bike een goede keuze. Door de auto te laten staan bespaar je niet alleen geld, maar ook Co2 uitstoot. Vergeleken met andere vervoersmiddelen die door stroom worden aangedreven is de e-bike heel zuinig.

5. Ideaal als woon-werkverkeer

Een e-bike is ideaal als woon-werkverkeer en om naar school te gaan. Zeker als je wat langere afstanden aflegt is het een goed alternatief voor de auto of openbaar vervoer. De e-bike is milieuvriendelijk en de kosten voor onderhoud en energie zijn laag. Fiets jij voortaan ook naar je werk de file voorbij? Je draagt je steentje bij aan het milieu terwijl je zelf geniet van de natuur om je heen! Denk jij erover om een elektrische fiets voor woon-werkverkeer aan te schaffen? Vraag dan aan je werkgever of je gebruik kunt maken van een belastingvrije vergoeding of een renteloze lening. Lees meer over het fietsplan.

6. Het vergroot je mobiliteit

Een e-bike kan ook heel handig zijn als je slecht ter been bent. Een elektrische fiets vergroot je mobiliteit, omdat je zonder veel inspanning een stuk kunt fietsen. Ideaal als je conditie niet meer optimaal is en je toch nog graag een mooie fietstocht wilt maken: de e-bike houdt je fit!

Kortom: kies voor een e-bike! Of je nu makkelijker wilt fietsen, tijd wilt besparen of gezonder wilt leven een e-bike helpt hierbij. Ben je benieuwd of een elektrische fiets iets voor jou is? Maak dan eens een proefrit bij een dealer in jouw buurt. Onze dealers weten alles van elektrische fietsen, adviseren je graag en hebben alle modellen klaar staan voor een proefrit. Handige tips voor de aankoop van een e-bike lees je hier. Handige tips voor de aankoop van een e-bike lees je hier.

Populaire e-bikes

Top e-bikes