Terug
Bosch middenmotor

Bosch Performance Line & Bosch Performance Line CX

Bosch middenmotor
De juiste ondersteuning voor iedere fietser

Wat is het verschil tussen de Bosch Performance Line en de Bosch Performance Line CX

Bij de keuze van een nieuwe elektrische fiets komt veel kijken. Bedenk je daarom van tevoren goed waar je jouw nieuwe e-bike voor wilt gaan gebruiken. Dit maakt de keuze voor een fiets al een stuk eenvoudiger.

Maak jij veel gebruik van je fiets en tour je graag langere afstanden? Of fiets je door weer en wind en ga je regelmatig bergop? Dan kun je wel een duwtje in de rug gebruiken. De Bosch Performance Line of Performance Line CX biedt extra ondersteuning die je nodig hebt. Maar wat is het verschil tussen deze twee?

Bosch middenmotor

Alle Pegasus e-bikes zijn voorzien van een Bosch middenmotor, die garant staat voor hoogwaardige Duitse motortechnologie. Een middenmotor biedt vele voordelen, maar niet alle motoren zijn hetzelfde. Om voor iedere type fietser de juiste ondersteuning te bieden maakt Pegasus gebruik van vier verschillende typen Bosch middenmotoren: 

  • Bosch Active Line

  • Bosch Active Line Plus

  • Bosch Performance Line

  • Bosch Performance Line CX

Wanneer kies je voor de Bosch Performance Line en wanneer voor de Performance Line CX?

TIP: Gebruik je je fiets alleen voor korte ritten in de stad, of woon-werk verkeer? Dan past een Bosch Active Line of Active Line Plus motor mogelijk beter bij jouw fietsgedrag. We vertellen je er meer over in het kennisbankartikel Bosch Active Line of Active Line Plus.

Bosch Performance Line: Sportieve ondersteuning

De Bosch Performance Line is zeer geschikt voor twee verschillende typen fietsers: de sportieve fietser, óf de fietser die net even wat extra ondersteuning kan gebruiken. 

Fiets jij door weer en wind, berg op en berg af? Dan biedt de Performance Line je alle ondersteuning om prettig te kunnen blijven fietsen. Of mogelijk heb jij juist net wat meer kracht ondersteuning nodig bij het opstappen en wegfietsen. Welke fietser je ook bent, deze sportieve motor reageert direct op inspanning waardoor wegrijden uit stilstand of acceleren op heuvelachtig terrein eenvoudig gaat. 

De Bosch Performance Line motor is een sterke motor van 3,2 kg met een trekkracht van 65 Nm en een ondersteuningsniveau van maximaal 300%. Een krachtige motor voor een serieuze toerfietser of forens die net even wat meer ondersteuning wil. De Performance Line motor is te combineren met zowel een naafversnelling als een derailleurversnelling

Premio SL Disc 24_EA_10-sfeer-slider.jpg

Bosch Performance Line CX: Efficiënt touren

Jij bent een echte sportieve fietser en vraagt veel van jouw elektrische fiets. Van korte ritjes door de stad tot aan lange recreatieve toertochten, off-road of over heuvelachtig terrein. De Bosch Performance Line CX motor beschikt over maximale e-power waardoor zelfs de meest steile beklimmingen veilig mogelijk zijn. 

Door de speciale Tour+modus wordt jouw krachtinspanning beloond door energiebesparing. Zo spaar je stroom wanneer je de vaart erin hebt, maar ontvang je extra ondersteuning als je harder trapt. Je accu loopt minder snel leeg en jij beleeft meer rijplezier. 

De Bosch Performance Line CX motor is een lichtgewicht motor van 2,9 kg en biedt maarliefst een trekkracht van 85 Nm en een ondersteuningsniveau van maximaal 340%. Met deze krachtigste motor ben je verzekerd van een sportieve en dynamische rijervaring. Ook de Performance Line CX motor is te combineren met zowel een naafversnelling als een derailleurversnelling

iStock-1264087743.jpg

Wat is het verschil tussen de Bosch Performance Line en de Performance Line CX?

  • Waar de Bosch Performance Line je sportieve ondersteuning biedt en heuvelachtig gebied prima aan kan, biedt de Performance Line CX maximale e-power en is de meest steile beklimming voor jou geen beproeving.  

  • De Bosch Performance Line CX biedt altijd de juiste ondersteuning op het juiste moment, op welk terrein dan ook. Deze motor is voor jou al je alles uit je fiets wilt halen. 

01

De power van Bosch motoren

Wil je meer weten over de verschillen tussen de Bosch Active Line en Bosch Performance Line motoren? Lees dan meer over de power van Bosch motoren in onderstaand artikel. 

De power van Bosch motoren

Solero E9 Sport CX_Bosch.jpg
Pegasus-Tecaro-EVO-NUV-E-bosch-Motor.jpg