Pegasus e-bike zomerklaar

Maak je Pegasus e-bike zomerklaar met deze handige tips

De zomer is al even begonnen en dat betekent dat het weer tijd is om je Pegasus e-bike zomerklaar te maken. Na de winterperiode kan je e-bike wel wat extra aandacht en onderhoud gebruiken. Met deze tips zorg je ervoor dat je veilig de weg op kunt en langer plezier hebt van je Pegasus e-bike. 

 

Zomerklaar
2023 Premio+Evo+10+Lite_2021_EA-102.jpg
Zomerklaar

Met deze 6 tips maak jij je e-bike zomerklaar! 

 

  • Controleer de bandenspanning

Een goede bandenspanning is essentieel voor een comfortabele en veilige fietstocht. Controleer daarom regelmatig de bandenspanning van je Pegasus elektrische fiets en pomp de banden indien nodig op. Zo voorkom je onnodige slijtage aan de banden en verminder je de kans op een lekke band.

 

  • Controleer de remmen

Goed werkende remmen zijn van levensbelang tijdens het fietsen. Controleer daarom regelmatig of de remmen van je Pegasus fiets goed functioneren en de remblokjes nog voldoende dik zijn. Zo kun je snel en veilig tot stilstand komen.

 

  • Smeer de ketting en andere bewegende onderdelen

Een goed gesmeerde ketting zorgt voor soepel en efficiënt fietsen. Smeer daarom regelmatig de ketting en andere bewegende onderdelen van je Pegasus elektrische fiets, zoals de derailleur en de pedalen. Zo voorkom je dat deze onderdelen slijten.

 

  • Maak je Pegasus e-bike schoon

Na de winterperiode kan je Pegasus e-bike een extra schoonmaakbeurt gebruiken. Maak de fiets grondig schoon en verwijder vuil en zand dat zich heeft opgehoopt op de remmen, versnellingen en andere onderdelen. Zo blijft je Pegasus e-bike in goede conditie en verminder je de kans op slijtage.

 

  • Laat de accu controleren

De accu is het hart van je e-bike en daarom is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Laat de accu daarom nakijken bij een specialist en controleer of deze nog goed werkt en voldoende capaciteit heeft. Zo voorkom je dat je tijdens een fietstocht zonder stroom komt te zitten.

 

  • Controleer de verlichting

Zorg er ook voor dat je goed zichtbaar bent in het verkeer en dat je fietsverlichting het goed doet. Tip: controleer ook of de reflectoren nog goed werken.


Geniet van de zomer op je Pegasus e-bike


Nu je je Pegasus elektrische fiets zomerklaar hebt gemaakt, is het tijd om op de weg te gaan. Of je nu lange afstanden fietst of je Pegasus e-bike voor het dagelijks woon-werkverkeer gebruikt, geniet al fietsend van de prachtige zomerdagen.