APK & Onderhoud

APK & onderhoud aan je fiets

Voor veel mensen is een goede fiets onmisbaar in het dagelijks leven. Een (elektrische fiets) is een kostbaar bezit en daar wil je dan ook zo lang mogelijk van genieten. Daarnaast wil je pech en ongelukken voorkomen. Je fietst, zeker op een e-bike of toerfiets met hoge snelheden en veelal onbeschermd. Om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer is goed onderhoud van belang. 

 

Onderhoud
APK & Onderhoud fiets.jpg
Onderhoud

Voorkom pech onderweg

Door regelmatig klein onderhoud uit te voeren blijft je fiets langer mooi, gaat deze langer mee en het belangrijkste: je voorkomt pech. Eerder deelden we al tips voor het onderhoud van je fiets die je zelf kunt uitvoeren, en tips om het beste uit je e-bike accu te halen. Controleer ook of onderdelen als handvatten en spatborden nog goed vastzitten en of je verlichting goed werkt. 

Onderdelen die bewegen slijten het snelst doordat er constant kracht en wrijving op deze onderdelen staat. Denk hierbij aan de remblokken of remschijven, ketting en tandwielen en de banden. Dit zijn ook de onderdelen waarvan je zeker wilt zijn dat ze goed functioneren. 

APK en onderhoud bij de fietsspecialist

Niet al het onderhoud kun je zelf uitvoeren, daar is vakkennis van een fietsspecialist voor nodig. Net zoals we gewend zijn om bij een auto een jaarlijkse APK met een kleine of grote beurt te laten uitvoeren, is dat voor je (elektrische) fiets net zo belangrijk. 

Met name elektrische fietsen hebben veel te verduren. Door de hogere snelheden die op een elektrische fiets gehaald worden, zeker in vergelijking met een normale fiets, slijten de onderdelen van een elektrische fiets sneller. Ook als je veel kilometers maakt of de fiets zwaar belast zullen onderdelen van je fiets sneller slijten. 

Hoor je iets ratelen of kraken en ken je dit geluid niet? Ga ook dan even langs bij jouw fietsspecialist en laat er naar kijken voordat de schade groter wordt. 

Een elektrische fiets bevat veel onderdelen waar jij waarschijnlijk geen kennis van hebt. Werkzaamheden die een fietsspecialist tijdens een uitgebreide onderhoudsbeurt behandeld zijn onder andere:

Na een APK en onderhoudsbeurt weet je zeker dat je de komende tijd weer veilig aan het verkeer kunt deelnemen en langer geniet van je (elektrische) fiets. 

Wil jij je onderhoud en APK uit laten voeren bij een fietsspecialist? Onze Pegasus dealers hebben meestal een werkplaats voor service en onderhoud. Zoek een dealer bij jou in de buurt!