Ben jij als ondernemer op zoek naar een elektrische fiets, maar heb je er nog geen gekocht omdat je de prijzen te hoog vindt? Lees dan deze blog zorgvuldig door, want er zijn slimme trucjes die je kunt gebruiken om extra voordelig een e-bike aan te schaffen.

Zoals je waarschijnlijk vast al weet probeert de overheid op verschillende manier het gebruik van elektrische voertuigen te stimuleren. Zo ook het gebruik van elektrische fietsen. Ondernemers die een e-bike aanschaffen kunnen namelijk gebruik maken van een aantal subsidieregelingen.

Voordelige e-bike regelingen

Onze Pegasus fietsen komen in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek (MIA), hiermee valleen ze in de categorie met 13,5% aftrek. Daarnaast mag je je e-bike extra snel afschrijven door de Vamil regeling. In het eerste jaar is fiets 75% minder waard en in het twee jaar kun je de overige 25% afschrijven. 

Tenslotte is er ook nog de KIA, de kleinschalige investeringsaftrek, hiermee kunnen de meeste ondernemers 28% van hun totale investering aftrekken. Tel uit je winst.

Geen ondernemer?

Ben je geen ondernemer maar zou jij ook graag van deze regeling gebruik willen maken? Kijk dan lief je baas aan en wie weet wil hij wel de elektrische fiets voor je aanschaffen, zodat jij je fiets van hem kan leasen. 

Nog even geduld…

In 2020 moet er een nieuwe regeling ingaan die het aanschaffen van een fiets van de zaak eenvoudiger maakt. Althans daar gaat staatssecretaris Snel van Financiën zich voor inzetten. Ook de regels voor het leasen van een fiets voor privégebruik moet eenvoudiger worden.

“Fietsen is gezond en goed voor het milieu en vermindert files. Dat de regels voor een leaseauto nu eenvoudiger zijn dan voor een fiets helpt natuurlijk niet. Daarom gaan we die regels versimpelen.”, aldus Snel.
 

Terug naar overzicht