Ontdek de Benelux

Ontdek de Benelux op je Pegasus e-bike: Must-Try Routes en Bestemmingen

In Nederland wachten er maar liefst 153 duizend kilometer aan prachtige fietspaden en wegen op je. Dit staat gelijk aan 3,8 keer de aarde rond fietsen! Ook onze buren in België en Luxemburg dragen bij aan dit fietsplezier, met respectievelijk zo’n 7.700 en 600 kilometer aan paden, waardoor de Benelux samen goed is voor zo’n 161.300 kilometer aan fietsroutes. Gemiddeld legt een Nederlander, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek, zo’n 1.108 kilometer per jaar op de fiets. Dit betekent dat het ongeveer 146 jaar duurt om elk pad in de Benelux te verkennen. 

Must-Try Routes en Bestemmingen
7 tips perfecte ebike.jpeg
Pegasus e-bikes

Bij Pegasus willen we er echter voor zorgen dat je de crème de la crème van deze routes niet mist. Laat ons je gids zijn naar de Must-Try paden en bestemmingen binnen de Benelux die je eenvoudig bereikt met je e-bike. Zo haal jij het optimale uit jouw Pegasus fiets!

Nederland

In Nederland zijn er uitgestrekte netwerken van fietspaden, waarbij elk pad zijn eigen verhaal vertelt. Over verschillende delen van het land liggen diverse mooie routes, waaronder: 

  • Langs de Hunebedden in Drenthe: Deze 47 km lange tocht is een reis door de tijd, langs het grootste hunebed van Nederland en het indrukwekkende Hunebedcentrum. De route slingert door bosrijk gebied, langs rivieren en zandverstuivingen, perfect voor de e-bike liefhebber op zoek naar een combinatie van natuur en geschiedenis.
  • Langs Bollen, Duinen en Landgoederen in Zuid-Holland: Bewonder de 62,5 km aan kleurrijke bollenvelden en historische landgoederen. Deze route is een feest voor het oog en ideaal voor e-bikes, gezien de moeiteloze rit langs de kustlijn en door het landschap.
  • Groeve ‘t Rooth vanuit Valkenburg, Limburg: Verken het Maasdal over een afstand van 37,3 km, waar de heuvelachtige landschappen en historische mijnen een avontuurlijke ervaring bieden en daarmee een perfecte route is voor met je elektrische fiets.  
  • IJssel en Posbank vanuit Laag-Keppel: Een route die de diversiteit van het Nederlandse landschap tentoonstelt, van de Achterhoekse bossen en kastelen tot de Veluwse heuvels. Deze tocht is uitermate geschikt voor e-bikes, waarbij zowel ontspannen stukken als uitdagende beklimmingen moeiteloos worden overwonnen.

België

Ondanks een kleiner netwerk van fietspaden, schittert België met zijn adembenemende routes die zowel natuur als cultuur harmonieus verbinden:

  • Trappistenroute: Door Malle leidt deze route je langs de Westmalle abdij en het Kasteel de Renesse. Kies tussen 30 of 44 km en laat je e-bike door het weidse landschap van de Brechtse Heide, een ode aan België's natuurlijke en culturele pracht.
  • Scheldekastelenroute: Dit 59 km lange pad voert door Klein-Brabant, langs de Scheldeoevers en door schilderachtige dorpen, een tocht die perfect is voor de lange adem van de e-bike, waarbij comfort en ontdekking hand in hand gaan.
  • Actueel mijnverleden: Beginnend bij be-MINE in Beringen, ontvouwt deze 61 km lange route het rijke mijnverleden van Limburg. Met de e-bike verken je terrils en natuurreservaten, een reis die de veelzijdigheid van het Belgische landschap benadrukt.

Luxemburg

Een onverwachte schat voor e-bike liefhebbers, Luxemburg biedt routes die de adembenemende schoonheid en rijke geschiedenis van het land onthullen:

  • Vennbahn Fietsroute: Deze historische spoorlijn-route strekt zich uit over 125 km van de Luxemburgse Ardennen naar Aken. Met goed onderhouden paden die door valleien, tunnels en over bruggen leiden, is deze route een droom voor de e-bike avonturier, op zoek naar zowel avontuur als comfort.
  • PC 15 Route: Vanuit Ettelbruck verkent deze route het heuvelland van Gutland, langs het slot van Colmar-Berg. De diversiteit van het landschap maakt deze goed gemarkeerde route een genot voor de e-bike fietser, die cultuur en natuur wil combineren.
  • Fietsroute Echternach (PC2): Verbindt Luxemburg-Stad met Echternach en duik in het hart van Klein Zwitserland. Deze route biedt een mix van uitdagende en schilderachtige stukken, perfect te navigeren met een e-bike, en onthult de verborgen schoonheid van Luxemburg.

Ontdek de Benelux met jouw Pegasus e-bike

Ter afsluiting van onze verkenningstocht door de Benelux, met zijn uitgestrekte fietspaden en historisch rijke routes, staat één ding vast: of je nu door de heuvels van Limburg fietst, langs de bollenvelden van Zuid-Holland rijdt, of de oude Vennbahn spoorlijn volgt, de regio biedt een schat aan ervaringen die perfect aansluiten bij de moderne e-bike avonturier. 

De elektrische fietsen van Pegasus zijn ontworpen om jou als fietser het ultieme gevoel van vrijheid en comfort te bieden. Ze maken het mogelijk om de schoonheid, cultuur en geschiedenis van de Benelux op een unieke wijze te ervaren, en beloven elk avontuur toegankelijk en onvergetelijk te maken. Denk je eraan om een van deze prachtige routes in de Benelux te verkennen op de fiets, maar beschik je nog niet over een e-bike? Bezoek een van onze Pegasus dealers voor een proefrit, of neem contact op met een dealer bij jou in de buurt voor persoonlijk advies op maat. Ontdek ook onze handige vergelijker om de perfecte elektrische fiets voor jouw behoeften te vinden.