Fietsplezier

Fietspech onderweg? Zo kun je je weg weer snel vervolgen!

Een lekke band, een fietsketting die los schiet of een accu die (bijna) leeg is en dat terwijl je nog kilometers verwijderd bent van je eindbestemming. Wat doe je dan? Met deze tips zorg je ervoor dat je binnen no-time weer je weg kunt vervolgen. Zonder dat je je vriend/vriendin hoeft te bellen, het openbaar vervoer hoeft te pakken of zelf langs de kant van de weg aan de slag moet.

Fietspech onderweg
fietspech-onderweg-pegasus.png
Fietspech onderweg

Bel de mobiele fietsenmakers

Heb je fietspech en neemt niemand de telefoon op? Dan is een abonnement afsluiten bij FietsNed de oplossing! FietsNed, ook wel de mobiele fietsenmakers genoemd, zijn 24 uur per dag bereikbaar én ze zijn erkend als E-bike specialisten. Je hebt dan geen zorgen meer om pech onderweg en reparaties worden kosteloos uitgevoerd (exclusief onderdelen).

Zoek naar het ‘Fietsers Welkom’ bordje

Is je accu (bijna) leeg, heb je een lekke band maar geen bandenplaksetje of ben je de weg kwijt? Ga dan op zoek naar een bordje met Fietsers Welkom! Zie je er een hangen, loop dan naar binnen en vraag ‘gratis’ om hulp. De horecagelegenheden, campings, en bed&breakfasts die dit bordje hebben opgehangen helpen je namelijk graag. En je kunt er op rekenen dat je hier gratis je fietsaccu mag opladen, er zijn reparatiesetjes aanwezig is en je kunt fietskaarten kopen. In Nederland zijn er al meer dan 1100 bedrijven die zijn aangesloten bij het ‘Fietsers Welkom’ initiatief. Hier vind je een fietsvriendelijk adres bij jou in de buurt.

Voor de echte pechvogels

Ben je een echte pechvogel en is het probleem niet opgelost met het plakken van een band of het opladen van je accu? Dan staan de ANWB Gastvrij Fietsenwinkels altijd voor je klaar. Hier kun je terecht voor (spoed)reparaties, onderhoud, professioneel advies en soms kun je er zelfs een andere fiets huren om toch snel thuis te komen.

Populaire e-bikes

Pegasus elektrische fietsen