Fietsplezier

4 handige tips om te fietsen met een rokje tijdens Rokjesdag

Rokjesdag is in aantocht, eindelijk! Het liefst heb je op alle dagen van het jaar Rokjesdag. Maar fietsen met een rokje aan, dát blijft een gedoe. Want: Het waait hier in Nederland! Dit maakt het fietsen met een rokje of jurkje een echte uitdaging. Marilyn-Monroe-achtige taferelen voorkomen, dat lukt helaas niet altijd. Toch maar een broek dan? Nee! Dat is niet nodig. Met deze vier tips stap je zorgeloos met een rok aan op de fiets.

Rokjesdag
fietsen-met-rok-aan-op-rokjesdag-pegasus.jpeg
Rokjesdag

1. Draag een boxer of shaping short

Twee vliegen in één klap. Want, het kleed net even wat mooier af en wanneer er zo’n ongewenste windvlaag voorbij komt, is het niet erg dat je rokje iets opwaait. Mocht je dan onbedoeld last van inkijk hebben, dan hebben gluurders weinig interessants te zien.

2. Elastiekje met een muntje

Een fietsliefhebber in Engeland heeft wel een hele handige methode uitgevonden. De ‘penny in your pents’ methode. Het enige wat je nodig hebt is een elastiekje en een wat zwaarder munt, bijvoorbeeld 2 euro. Plaats de euromunt aan de binnenkant van je jurk en houd dit goed vast. Daarna pak je het elastiekje en die trek je via de buitenkant van je jurkje om de munt en de rok heen. En voila, je rok waait minder snel omhoog.

3. Zadel je fiets op met een rokzadel

Vroeger, toen alle vrouwen nog rokken droegen, waren er speciale rokzadels. Een zadel zonder lange punt. Hoewel je ze nu een stuk minder ziet, bestaan ze nog wel. En je kunt ze gewoon op je fiets laten zetten.

4. Van je maxi een mini maken

Een andere struggle: de lange rok. Helaas is dit lange model een obstakel voor jou als fietsende Rokjesdag genieter. Je rok waait alle kanten op of de rok is te lang om ermee te fietsen. Om dit ongemak te verhelpen maak je een knoopje in je rok, bind je ‘m vast met een elastiekje. Zo kun je met een langere jurk of rok makkelijker fietsen. Het enige nadeel zijn naderhand wel de kreukels.

We hopen dat je met deze 4 tips er heerlijk op uit kan gaan op je elektrische fiets

Populaire e-bikes

Top e-bikes

PEGASUS Solero EVO 9 Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit black matt Elektrische hybridefiets Fiets M
Solero EVO 9
vanaf € 3499.00,-