Jouw perfecte fiets

Frametypes & Framehoogte

Onze fietsen zijn verkrijgbaar in verschillende frametypes en framehoogtes. Welke frametype het beste bij je past hangt af van je voorkeuren. Wil je een sportief model? Dan is een trapeze frame de meest sportieve uitvoering. Wil je eenvoudig kunnen op- en afstappen dan is een fiets met lage instap een goede keuze. We helpen je met de juiste keuze voor het frametype en de juiste framehoogte. 

Frametypes & Framehoogte
11.jpg
Frametypes & Framehoogte

Herenframe

De typische herenfiets heeft een rechte stang. Van oudsher zorgt deze stang voor extra stevigheid van het frame. Door innovaties op het gebied van materiaal doet een damesfiets, oftewel fiets met lage instap, niet meer onder voor de stevigheid van een herenframe. Steeds meer heren kiezen dan ook voor het gemak van een fiets met lage instap. 

Je herkent onze e-bikes met herenframe eenvoudig aan het icoon:

 

Damesframe - Lage instap

Damesfietsen zijn al lang niet meer alleen voor dames. Het damesframe oftewel een fiets met lage instap is een geliefde keuze voor iedereen. 

Druk stadsverkeer, stoplichten of andere weggebruikers maken dat je regelmatig moet stoppen. Op- en afstappen, vooral als je onverwachts hard moet afremmen kan voor verlies van evenwicht zorgen. De lage instap maakt het makkelijk om op en af te stappen. Je staat snel met beide benen op de grond en dat is een prettig gevoel, voor iedereen. Ontdek alle voordelen van een (elektrische) fiets met lage instap

Je herkent onze e-bikes met lage instap eenvoudig aan het icoon: 

 

Sportief Frame - Trapeze frame

Een sportief frame, ofwel een trapeze frame zit tussen een herenframe en een frame met lage instap in. Het trapeze frame ziet er sportief uit en deze modellen hebben vaak ook een sportieve zithouding. Fietsen met een trapeze frame wordt regelmatig gedeeld in een huishouden omdat iedereen hier gebruik van kan maken. 

Je herkent onze e-bikes met een sportief frame eenvoudig aan het icoon: 


Framehoogteadvies

De juiste framehoogte zorgt voor een comfortabele houding. De framehoogte wordt in eerste instantie bepaald door je lengte en binnenbeenlengte. Bekijk hier ons framehoogteadvies

Welke framemaat jij nodig hebt, hangt onder andere van het frametype en het soort fiets dat je wilt aanschaffen. Wanneer je een ander type frame kies kan het zijn dat een andere framehoogte wordt geadviseerd. Ga je voor een trapeze frame dan zit je vaak meer voorovergebogen in een sportieve houding. Ook je persoonlijke voorkeur is van belang. Maak daarom altijd een uitgebreide proefrit op verschillende modellen en framematen.