Elektrische damesfietsen

Elektrische fietsen voor dames

Elektrische damesfietsen
Elektrische damesfietsen

Waar moet je op letten bij een dames e-bike?

Het damesframe van elektrische fietsen is een stuk populairder dan het herenframe. Dit komt omdat veel heren een damesframe kiezen door de comfortabele in- of opstap. Om deze reden gebruiken steeds minder fietsmerken de termen herenfiets en damesfiets. Een elektrische damesfiets mist de kenmerkende horizontale bovenbuis van het herenframe. Dit maakt de instap lager en het opstappen makkelijker. 

Andere namen voor het damesframe zijn een wave frame, frame met lage instap, laag frame, comfort instap en comfort frame. Het herenframe wordt vaak aangeduid met hoog, of hoge instap, ook een diamant frame is een veelgebruikte naam voor het herenframe.

ST_aug18_ZEG-urban-5930-premio-licht-fietsen.jpg

Elektrische damesfietsen met riemaandrijving

Bij de keuze voor een elektrische fiets is het ook belangrijk om na te denken of je kiest voor een e-bike met traditionele fietsketting of met een riemaandrijving die ook vaak Belt of Beltdrive wordt genoemd (bijvoorbeeld Gates Belt Drive). Een riemaandrijving heeft een aantal voordelen: hij gaat niet roesten, gaat langer mee en fietst stiller. Lees hier meer over dames elektrische fietsen met riemaandrijving.

Elektrische damesfietsen met lage instap

Ben je opzoek naar een elektrische damesfiets met lage instap of naar een sportieve elektrische fiets voor dames? Bij Pegasus zijn er een aantal modellen die niet twee, maar drie instapvarianten hebben; tussen het dames- en herenframe zit ook nog een sportief frame die qua hoogte tussen deze twee in zit. Het voordeel hiervan is de hogere framestabilteit ten opzichte van het damesframe met lage instap. Dit geeft meer zekerheid wanneer er volle fietstassen op de fiets zitten. 

Elektrische damesfiets met middenmotoren

Elektrische damesfietsen met middenmotoren zijn een populaire keuze. De middenmotor bij de e-bike zorgt voor optimale rijeigenschappen, daardoor voelt de fiets stabieler aan, stuurt de fiets soepel en voelt de ondersteuning van de motor ook natuurlijker tijdens het fietsen.

01

Pegasus e-bikes zijn voorzien van:

  • Bosch motoren
  • Veilig en goed doseerbare remmen
  • Optimale zithouding
  • Stijf en stabiel frame
  • Accu van 400, 500, 625 of 750 Wh

De voordelen van een Pegasus damesfiets

Kwaliteit

We gebruiken alleen de beste onderdelen voor onze fietsen. Alleen zo kunnen we jouw veiligheid garanderen.

Innovatie

Onze fietsen zijn altijd voorzien van de nieuwste (e-bike) technologie.

Prijs

Door slim en inventief samen te werken met onze partners kunnen wij een optimale prijs-kwaliteitsverhouding garanderen.

Zelf een e-bike testen?

Benieuwd welke dames elektrische fiets het beste bij jou past? Vraag een proefrit aan bij een dealer bij jou in de buurt! Bij de dealer kun je zelf een aantal Pegasus e-bikes proberen, testen welk frame, motor en welke remmen jij het fijnst vindt fietsen. Lees voordat je naar de dealer gaat onze blog over waar je op moet letten bij het maken van een proefrit of waar je op moet letten bij de keuze voor een veilige e-bike, zo ga je goed voorbereid op pad!

Onze populairste dames elektrische fietsen

Pegasus-Premio-EVO-10-Lite-metallic-off-white-black-matt-heren-Elektrische-fietsen-Unisexfiets-45-cm.png
Premio EVO 10 Lite
vanaf € 3449.00,-
PEGASUS-Siena-E7F-Plus-dark-blue-grey-matt-black-matt-Elektrische-fietsen-Herenfiets-50-cm.png
Siena E7F Plus
vanaf € 2949.00,-
Pegasus-Solero-EVO-9-black-matt-heren-Elektrische-fietsen-Unisexfiets-45-cm.png
Solero EVO 9
vanaf € 2999.00,-