Terug
Dames E-bike

Elektrische fietsen voor dames

E-bike Dames
E-bike dames

De voordelen van een dames e-bike

Het damesframe van elektrische fietsen is een stuk populairder dan het herenframe. Dit komt omdat veel heren een damesframe kiezen door de comfortabele in- of opstap. Om deze reden gebruiken steeds minder fietsmerken de termen herenfiets en damesfiets. Een elektrische damesfiets mist de kenmerkende horizontale bovenbuis van het herenframe. Dit maakt de instap lager en het opstappen makkelijker. 

Andere namen voor het damesframe zijn een wave frame, frame met lage instap, laag frame, comfort instap en comfort frame. Het herenframe wordt vaak aangeduid met hoog, of hoge instap, ook een diamant frame is een veelgebruikte naam voor het herenframe.

ST_aug18_ZEG-urban-5930-premio-licht-fietsen.jpg

Dames e-bike met lage instap

Ben je opzoek naar een elektrische damesfiets met lage instap of naar een sportieve elektrische fiets voor dames? Bij Pegasus zijn er een aantal modellen die niet twee, maar drie instapvarianten hebben; tussen het dames- en herenframe zit ook nog een sportief frame die qua hoogte tussen deze twee in zit. Het voordeel hiervan is de hogere framestabilteit ten opzichte van het damesframe met lage instap. Dit geeft meer zekerheid wanneer er volle fietstassen op de fiets zitten. De zithouding op deze modellen is iets sportiever. 

Elektrische damesfietsen met riemaandrijving

Bij de keuze voor een elektrische fiets is het ook belangrijk om na te denken of je kiest voor een e-bike met traditionele fietsketting of met een riemaandrijving die ook vaak Belt of Beltdrive wordt genoemd (bijvoorbeeld Gates Belt Drive). Een riemaandrijving heeft een aantal voordelen: hij gaat niet roesten, gaat langer mee en fietst stiller. Lees hier meer over dames elektrische fietsen met riemaandrijving.

01

Pegasus e-bikes zijn voorzien van:

  • Verschillende typen Bosch motoren
  • Veilig en goed doseerbare remmen
  • Aanpasbare zadel- en stuurpen voor een optimale zithouding
  • Stijf en stabiel frame
  • Verschillende type e-bike accu's van 400, 500, 625 of 750 Wh

ST_aug18_ZEG-urban-2083-sfeer-slider.jpg
iStock-817334530.jpg

Elektrische damesfiets met middenmotoren

Elektrische damesfietsen met middenmotoren zijn een populaire keuze. De middenmotor bij de e-bike zorgt voor optimale verdeling van het gewicht, daardoor voelt de fiets stabieler aan. Doordat de motor is weggewerkt in het frame tussen de trappers, voelt de ondersteuning van de motor ook natuurlijk tijdens het fietsen. Bij een middenmotor is zowel een naafversnelling als een derailleurversnelling mogelijk. 

De voordelen van een Pegasus dames e-bike

pegasus_soleroSL24_disc-8625.jpg
Kwaliteit

We gebruiken alleen de beste onderdelen voor onze fietsen. Alleen zo kunnen we jouw veiligheid garanderen.

ST_aug18_ZEG-urban-2891-premio-sl-hs-i-sfeer-slider.jpg
Innovatie

Onze fietsen zijn altijd voorzien van de nieuwste e-bike technologie.

ST_aug18_ZEG-urban-2975-sfeer-slider.jpg
Prijs

Door slim en inventief samen te werken met onze partners kunnen wij een optimale prijs-kwaliteitsverhouding garanderen.

Zelf een dames e-bike met lage instap testen?

Benieuwd welke dames e-bike het beste bij jou past? Vraag een proefrit aan bij een dealer bij jou in de buurt! Bij de dealer kun je zelf een aantal Pegasus e-bikes proberen en testen welk frame, motor en welke remmen jij het fijnst vindt fietsen. Lees voordat je naar de dealer gaat onze blog over waar je op moet letten bij het maken van een proefrit of waar je op moet letten bij de keuze voor een veilige e-bike, zo ga je goed voorbereid op pad!

Onze populairste dames elektrische fietsen

PEGASUS Premio EVO 10 Lite Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit metallic off white Elektrische hybridefiets Fiets S
Premio EVO 10 Lite
vanaf € 4099.00,-
PEGASUS Solero EVO 9 Elektrische herenfiets bovenbuis geeft frame optimale stabiliteit black matt Elektrische hybridefiets Fiets M
Solero EVO 9
vanaf € 3499.00,-