Elektrische fietsen

Oplaadpunten voor je e-bike

De zomerperiode staat voor de deur en het is tijd om er lekker op uit te gaan met je e-bike! Maak een tocht door de bossen en duinen, langs meren of fiets door sfeervolle dorpen en steden. Voordat je vertrekt is het wel belangrijk om te weten hoe lang je accu mee gaat en waar je hem onderweg kunt opladen. Je wilt natuurlijk niet in ‘the middle of nowhere’ stil komen te staan met een lege accu. Wij geven je praktische tips voor het touren met je e-bike deze zomer.

Oplaadpunten
oplaadpunten blog.png
Oplaadpunten voor je e-bike

Voor vertrek

Het is handig om de accu van je e-bike voordat je op pad gaat volledig op te laden, zodat je zo ver mogelijk met je opgeladen accu kunt fietsen. Ook is het verstandig om van tevoren je route uit te stippelen met een aantal oplaadpunten. Later in dit artikel zullen we een aantal handige routeplanners met je delen.

Hoeveel kilometer kan ik fietsen met mijn e-bike?

Hoeveel kilometer je kunt fietsen met een volle fietsaccu, hangt af van de actieradius van je e-bike. De actieradius is afhankelijk van de motor en de accu, maar ook de omstandigheden waarin je fietst hebben invloed. Denk aan de gekozen ondersteuningsstand, je snelheid, de bandenspanning, het weer en het landschap. Lees meer over de actieradius van je e-bike.

Onderweg opladen van je fietsaccu

Als je flink gaat touren met je e-bike ontkom je er, hoe hoog de actieradius van je elektrische fiets ook is niet aan dat je hem onderweg eens op moet laden. Maar hoe doe je dit op een veilige manier? In heel Nederland zijn er inmiddels zo’n 2000 oplaadpunten te vinden en er komen er steeds meer bij. Dankzij het grote aantal oplaadpunten is het niet moeilijk om een fietsroute langs een of meerdere punten te plannen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de fietsknooppuntenplanner van de anwb en plan eenvoudig je route. De oplaadpunten staat vaak in de buurt van horecagelegenheden. Neem bijvoorbeeld een lekker kopje koffie als je geniet van een welverdiende pauze en wacht tot je accu is opgeladen. Voor oplaadpunten rond de Nederlands Duitse grens kijk je op oplaadpunten.nl.

Leuke fietsroutes met je e-bike

Op e-bike routes van de anwb vind je fijne e-bike routes door verschillende provincies. Deze fietsroutes zijn extra leuk met de elektrische fiets. Waarom? Ze zijn lekker lang en gaan over vlak terrein. Met deze routes geniet je optimaal van je e-bike. Accu bijna leeg? Op verschillende plekken langs deze fietsroutes vind je oplaadpunten voor je elektrische fiets.

En nu... gaan met die e-bike!

Met deze tips ben jij klaar voor een lekkere lange fietstocht met jouw e-bike. Je tourt veilig en met een volle accu door heel Nederland. Veel fietsplezier!

Pegasus e-bikes

Populaire elektrische fietsen