Elektrische damesfietsen

Het damesframe van elektrische fietsen is een stuk populairder dan het herenframe. Dit komt omdat veel heren- een damesframe kiezen door verhoogde in- of opstap comfort. Om deze reden gebruiken steeds minder fietsmerken de termen heren- en damesfiets. Een elektrische damesfiets mist de kenmerkende horizontale bovenbuis van het herenframe. Dit maakt de instap lager en het opstappen makkelijker. Andere namen voor het damesframe zijn een wave frame, frame met lage instap, laagframe, comfort instap en comfort frame. Het herenframe wordt vaak aangeduid met hoog, of hoge instap, ook een diamantframe is een veelgebruikte naam voor het herenframe.

De modellen

Een elektrische damesfiets proberen?

Waar moet je op letten bij een dames e-bike?

Pegasus e-bikes zijn voorzien van:

Bij de keuze voor een elektrische fiets is het ook belangrijk om na te denken of je kiest voor een e-bike met traditionele fietsketting of met een riemaandrijving die ook vaak Belt of Beltdrive wordt genoemd (bijvoorbeeld Gates Belt Drive). Een riemaandrijving heeft een aantal voordelen: hij gaat niet roesten, gaat langer mee en fietst stiller. Lees meer over elektrische damesfietsen met riemaandrijving.

Elektrische damesfietsen met lage instap

Ben je opzoek naar een elektrische damesfiets met lage instap of naar een sportieve dames elektrische fietsen? Bij Pegasus zijn er een aantal modellen die 3 varianten hebben, tussen het dames- en herenframe zit ook nog een sportief frame die tussen deze twee in zit met de hoogte van de stang. Het voordeel hiervan is de hogere frame stabilteit ten opzichte van het damesframe met lage instap, iets dat bijvoorbeeld fijn is en zekerheid geeft wanneer er volle fietstassen op de fiets zitten.

Elektrische damesfiets met middenmotoren

Elektrische damesfietsen met middenmotoren zijn een populaire keuze. De middenmotor bij de e-bike zorgt voor optimale rijeigenschappen, daardoor voelt de fiets stabieler aan, stuurt hij fijn en voelt de ondersteuning van de motor ook natuurlijker met fietsen.

  • Veilig en goed doseerbare remmen
  • Bosch motoren
  • Optimale zithouding
  • Stijf en stabiel frame
  • Accu van 400, 500, 625 of 750 Wh

Prijs

Door slim en inventief samen te werken met onze partners kunnen wij een optimale prijs-kwaliteitsverhouding garanderen.

Kwaliteit

We gebruiken alleen de beste onderdelen voor onze fietsen, zo kunnen we altijd jouw veiligheid garanderen.

Innovatie

Onze fietsen zijn altijd voorzien van de nieuwste technologie.

swipe naar links
Zelf een e-bike testen?

Benieuwd welke dames elektrische fiets het beste bij jou past? Vraag een proefrit aan bij een dealer bij jou in de buurt! Bij de dealer kun je zelf een aantal Pegasus e-bikes proberen, testen welk frame, motor en welke remmen jij het fijnst vindt fietsen. Lees voordat je naar de dealer gaat onze blog over waar je op moet letten bij het maken van een proefrit of waar je op moet letten bij de keuze voor een veilige e-bike, zo ga je goed voorbereid op pad!

Zelf een e-bike testen?

Onze populairste dames elektrische fietsen

Bekijk en vergelijk al onze dames e-bikes.

Premio SL Belt

vanaf € 1.249,00
dames sportief dames lage instap heren
Kies jouw frametype
dames sportief
dames lage instap
heren

Tecaro EVO NV Belt

vanaf € 3.849,00
heren dames sportief dames lage instap
Kies jouw frametype
heren
dames sportief
dames lage instap

Siena E7 Plus Belt

vanaf € 2.849,00
dames lage instap heren
Kies jouw frametype
dames lage instap
heren

Ravenna EVO 5 Belt

vanaf € 3.549,00
dames lage instap heren
Kies jouw frametype
dames lage instap
heren
Meer weten over Pegasus fietsen?
Meer weten over Pegasus fietsen?
Bekijk het blog en lees meer over je fiets goed onderhouden, accessoires voor je e-bike, de actieradius van je elektrische fiets en alles wat je moet weten als je een e-bike gaat kopen. Bekijk het blog